Mercedes: Stratégiai előnyünk lehet a versenyen - F1VILÁG.HU

Mercedes: Stratégiai előnyünk lehet a versenyen

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy gondolja, az Abu Dhabi Nagydíj versenyén stratégiai előnyben lesznek a pole pozícióból induló Max Verstappennel szemben.
2020 Abu Dhabi Grand Prix, Saturday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

Szorosan alakult az időmérő edzés vége az Abu Dhabi Nagydíjon: Max Verstappen 25 ezredmásodperces előnnyel szerezte meg a pole pozíciót Valtteri Bottasszal, azonban a Mercedes másik versenyzője, Lewis Hamilton is csupán 86 ezreddel maradt el tőle. 

„Nem tudom pontosan, hogy méterben ez mennyit tesz ki, talán kettőt?” – reagált a különbségekre Wolff. 

A top 3 versenyző közül mindenki a közepes keverékekkel rajtol, azonban a Mercedes csapatfőnöke szerint ők előnyösebb pozícióban vannak azzal, hogy a két pilótával Verstappen mögött eltérő stratégiát alkalmazhatnak.

„Két autóval vagyunk elöl, ő pedig egyedül van, mindenesetre soha nem lehet tudni, hogy Albon hol lesz az első kör után” – nyilatkozta Wolff. „De két autónk van, hogy valamivel próbálkozzunk, ezért van egy kis stratégiai előnyünk. Meglátjuk, hogy ezt tudjuk-e használni.”

Wolff az időmérőn Bottasnak rádión keresztül üzent: „Mindent bele!” A csapatfőnök a kvalifikációt követően elmagyarázta, mi volt az oka a szokatlan időmérős üzenetnek

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!