Mercedes: Súlyos károk Bottas autóján, a Portugál Nagydíjat is befolyásolhatják - F1VILÁG.HU

Mercedes: Súlyos károk Bottas autóján, a Portugál Nagydíjat is befolyásolhatják

HIRDETÉS
Komoly károk keletkeztek Valtteri Bottas Mercedesében az F1-es Emilia-Romagna Nagydíjon, George Russell-lel történt ütközés során – a motor egy részét valószínűleg nem tudják megmenteni.
Valtteri Bottas Mercedes damage

Korábban már Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is jelezte, hosszú távú következményei lehetnek a balesetnek, hiszen a költségkorlátozások miatt lehet, hogy az autó újjáépítése során jövőbeli fejlesztésekről kell lemondaniuk. 

Andrew Shovlin, az istálló mérnökigazgatója elmondta, természetesen nagyon örülnek, hogy Bottas megúszta a balesetet, és ez a legfontosabb számukra, azonban amiatt nem boldogok, hogy az autóban óriási károk keletkeztek. 

„Szeretjük az autónkat, de Valtterit jobban, és örülünk, hogy egy térdhorzsolással kijutott ebből a balesetből. Nagy ütközés volt, 30 G erőhatást is láttunk” – nyilatkozta a szakember. 

 „Sajnos az autó nincs ennyire jól. Jelentős károk keletkeztek.”

Az autót jelenleg Angliában vizsgálják, és elképzelhető, hogy a következmények a Portugál Nagydíjat is érintik majd. 

„Nagy részét sikerült visszavinnünk az Egyesült Királyságba, a motort Brixworthben megvizsgálják és alaposan átnézik, és talán néhány elemet megmenthetünk” – mondta Shovlin.

„Sajnos nagy része javíthatatlanul megsérült, és most nézzük át a logisztikai tervet, hogy megpróbáljunk elegendő alkatrészt Portimaóba juttatni, és biztosra menjünk abban, hogy mindkét autó a megfelelő specifikációval mehessen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!