Mercedes: Szívesen adtunk volna motort a McLarennek - F1VILÁG.HU

Mercedes: Szívesen adtunk volna motort a McLarennek

HIRDETÉS
_X4I5949

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, szerettek volna motorokat adni a McLarennek 2018-ra, ám nem volt elég idejük arra, hogy megállapodjanak.

A McLaren 2015-ben lépett szövetségre a Hondával, a japán gyártó erőforrásai azonban sem a teljesítmény, sem a megbízhatóság tekintetében nem tudták felvenni a versenyt a rivális motorokkal.

A patinás brit istálló éppen ezért már az idei szezon közben elkezdett alternatívák után kutatni – és végül megállapodott a Renault-val.

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff elárulta, ők is tárgyaltak a McLarennel, és szívesen adtak volna motort korábbi partnerüknek, ám képtelenek voltak ilyen rövid idő alatt felépíteni a megfelelő infrastruktúrát ahhoz, hogy négy F1-es istállót is ellássanak motorokkal.

„Szerettünk volna motort adni a McLarennek, a probléma az volt, hogy túl sokáig húzódott a dolog, és nem volt helyén a megfelelő struktúra és kapacitás ahhoz, hogy ellássuk őket erőforrásokkal 2018-ra” – mondta a szakember az ESPN-nek. „Egyszerűen túl késő volt.”

A McLaren csapata 3 éves megállapodást kötött a Renault-val, Wolff pedig el tudja képzelni, hogy a brit istálló a jövőben ismét Mercedes-motorokat használ majd.

„Nem zárhatunk ki senkit a jövőre nézve, ezért lehetséges az, hogy a McLaren, vagy bárki más a partnerünk lehet jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mercedes: Szívesen adtunk volna motort a McLarennek
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!