A Mercedes szoros csatára készül a Ferrarival - F1VILÁG.HU

A Mercedes szoros csatára készül a Ferrarival

Toto Wolff kicsit bosszús, amiért Valtteri Bottas éppen, hogy lecsúszott a pole pozícióról – ám így is olyan szorosan alakult az időmérő, hogy csak a harmadik hely lett az övé.

A Ferrari Oroszországban mindkét Mercedest legyőzte és Sebastian Vettel vezetésével kibérelte az első sort. Valtteri Bottas nagyon közel került ahhoz, hogy legyőzze Vettelt, azonban egy apró hiba miatt végül csak a harmadik hely jutott számára.

 

„Azt hiszem, Valtteri utolsó köre jónak tűnt, aztán egy kis hiba a végén a pole pozícióba került számára” – mondta a Mercedes motorsport-igazgatója. „Ha megnézzük, nagyon szoros az első három hely, néhány századnyi különbség van köztük!”

Hamilton hátránya már nagyobb, ő több mint fél másodperccel maradt el Vettel idejétől, azonban nem volt minden rendben az autójával – állítja Wolff.

„Lewis nem teljesen elégedett az autóval, itt pedig különösen szükség van egy olyan versenygépre, amelyben jól érzi magát az ember. Emellett Valtteri már az elmúlt években, a Williamsszel is erős volt. Ez nyilvánvalóan egy olyan pálya, ami fekszik neki.”

A csapatvezető szerint nincs értelme kiindulni abból, hogy az elmúlt három évben a Mercedes győzött Szocsiban: a szabályváltozások miatt már teljesen új körülményekkel kell számolni.

„Az autó teljesen új, a gumik is, és a tavalyi évi eredmény nem iránymutató arra vonatkozóan, hogy idén hogy alakulnak a dolgok” – folytatta Wolff. „A Ferrari versenytempóban is nagyon erős lesz, szóval kemény csatára számítunk. Meglátjuk, mi lehetséges számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Mercedes szoros csatára készül a Ferrarival
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!