Friss hírek

Mercedes: Teljesen összezavarodtunk a múlt szezon elején

Großer Preis von Monaco 2017, Samstag - Wolfgang Wilhelm

A Mercedes Forma-1-es csapatánál elismerték, a 2017-es szezon során rendkívüli módon összezavarodtak aktuális versenyautójuk viselkedése miatt.

A német istálló végül megnyerte a világbajnokságot az elmúlt évben, a szezon elején azonban sokat küszködött, a Ferrari pedig egészen a nyári szünetig lépéselőnyben volt.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója „dívaként” jellemezte a tavalyi, W08-as kódjelű versenyautót, mely képtelen volt következetesen jól bánni a Pirelli abroncsaival – főleg az ultralágy keverékkel.

A csapat végül jó irányba ment tovább a fejlesztésekkel, és sikerült kellőképp megérteni a versenyautót ahhoz, hogy felülkerekedjenek a Ferrarin.

John Owen főtervező a minap egy interjúban elismerte, a kezdeti nehézségek nagyon meglepték a Mercedest, és keményebben kellett dolgozniuk, mint valaha, hogy megoldást találjanak.

„Nem értettük a dolgokat ezzel az autóval, és a ’díva’ kifejezés azért jött elő, mert látszólag jó dolgokat csináltunk, de az autó nem úgy reagált, ahogy szerettük volna” – magyarázta a szakember a Motorsport.com-nak.

„A szezon első versenyein nagyon össze voltunk zavarodva, hogy őszinte legyek. És nem igazán tudtuk, mit kellene tennünk.”

Owen azt mondja, a nehézségek miatt teljesen újra kellett gondolniuk, hogy az autó miképp is bánik a hátsó abroncsokkal.

„Az év során az autónk keményebben bánt a hátsó gumikkal, de volt, hogy az elsőkkel. Ki kellett derítenünk, hogyan tudnánk a lehető legjobban kiegyensúlyozni mindezt.”

„Silverstone, Montreal, Monza, Austin vagy Szuzuka általában nagyon fekszik nekünk, de a lassabb, forróbb pályákon többet küszködtünk. Rengeteg mindent kipróbáltunk a versenyek előrehaladtával. Minél többet gondolkodtunk rajta és elemezgettük – és kijelenthetem, hogy sokkal több energiát fektettünk bee, mint bármelyik korábbi évben –, annál inkább elkezdtük megérteni a problémákat.”

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

„Ez nagyszerű volt, és szerintem a szezon vége felé már nem nevezhettük dívának a versenyautónkat.”

„A célunk kétségkívül az, hogy az ilyen furcsa karakterisztikákat kiiktassuk, amennyire lehet, és remélhetőleg nem kreálunk újakat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek