Mercedes: Tudtuk, hogy Hamilton meg tudja csinálni - F1VILÁG.HU

Mercedes: Tudtuk, hogy Hamilton meg tudja csinálni

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója nagyon büszke csapatára, amiért egy remek taktikai húzással Lewis Hamiltonnak sikerült megnyernie az F1-es Magyar Nagydíjat.

Hamilton már az első kiállását követően igyekezett a pályán megbirkózni Max Verstappennel, azonban nem sikerült támadást indítania a hollanddal szemben. A brit pilóta rádión jelezte is a csapatnak, hogy nem tud folyamatosan nyomást helyezni versenytársára, így valamit tenniük kell. 

Ekkor lépett közbe a Mercedes stratégiai csapata, akik 7 körön át tanácskoztak, majd kitalálták, hogy érdemes lenne behívni Hamiltont a bokszba – maga a brit is kételkedett benne, hogy ez jó döntés volt

A csapat azonban jelezte, hogy a futam végén harcolni fog a győzelemért, és ez végül így is lett: 4 körrel a futam vége előtt Hamilton megelőzte Verstappent, ezzel bezsebelte 7. győzelmét a Hungaroringen. 

„Ez egy brilliáns teljesítmény volt a stratégiai csapattól” – nyilatkozta Wolff a futamot követően. „Reggel minden lehetőséget átbeszéltünk, és úgy tűnt, hogy a két kiállás nem versenyképes taktika. De aztán jól reagáltak az adott helyzetre. Több lehetőség merült fel, James [Vowls, a stratégia – a szerk.] ezeket elemezte, aztán mindenki hozzáadott valamit, ami ma működött.

„Lewis elkezdett felzárkózni Maxra, úgy tűnt, hogy működik a kemény abroncsokkal, de nem tudtuk követni őt. Az egyetlen lehetőségünk, hogy ne másodikak legyünk, az volt, hogy kockáztatunk azzal a reménnyel, hogy a következő szett jól fog működni, és előnyünk lesz.”

Wolff elmondta, a csapat mellett Hamilton tehetségére is nagy szükség volt ebben a helyzetben, de ő biztos volt benne, hogy menni fog neki. 

„A kiállás után újra formába került, talán mi is többet motiváltuk rádión, és csak egy dolog volt eszemben, amit az apukája mondott egyszer nekem: meg tudod csinálni. És mi tudtuk, hogy ő meg tudja csinálni.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!