Mercedes: Tudtuk, hogy Verstappen jól van, ezért ünnepeltük a győzelmünket - F1VILÁG.HU

Mercedes: Tudtuk, hogy Verstappen jól van, ezért ünnepeltük a győzelmünket

HIRDETÉS
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elárulta, mielőtt ünnepelni kezdték győzelmüket a múlt vasárnapi Brit Nagydíjon, megbizonyosodtak arról, hogy bajnoki riválisuk, Max Verstappen nem sérült meg a futam első körében történt balesetben.
2021 British Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

Verstappen Lewis Hamiltonnal ütközött össze a silverstone-i verseny nyitókörében: miközben a vb-címvédő folytatni tudta a versenyt, és később meg is nyerte azt, a Red Bull pilótája nagy sebességgel a gumifalnak ütközött.

Bár saját lábán szállt ki az autóból, a pálya orvosi központjában elvégzett vizsgálatok után a közeli kórházba szállították őt helikopterrel további ellenőrzésekre. Végül késő este engedték ki, ám még ezt megelőzően Verstappen közösségi oldalán üzent a rajongóknak, és egyúttal „tiszteletlennek” és „sportszerűtlennek” nevezte Hamiltont, amiért olyan önfeledten ünnepelte győzelmét.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke viszont elárulta, természetesen meggyőződtek Verstappen állapotáról, mielőtt ünneplésbe kezdtek.

„Fontos, hogy megértsünk minden visszajelzést, amit kaptunk. És azt a visszajelzést kaptuk a Red Bull vezető menedzsmentjétől, hogy Max jól van. Christian [Horner] említette Michael Masi versenyigazgatónak a rádión, hogy nem sérült meg és jól van, és az FIA is hasonló visszajelzést adott nekünk” – magyarázta a szakember a Motorsport.com című lapnak nyilatkozva.

„Szóval biztosan nem ünnepeltünk volna, ha Max megsérül a balesetben. És azt gondolom, ezt nagyon fontos megérteni.”

„Lewis is kérdezte, még az autóban ülve, amikor kikeveredett a balesetből, hogy kiszállt-e az autóból. És azt a választ kapta, hogy a saját lábán szállt ki.”

Arra a kérdésre, hogy a dobogós ünnepség előtt Hamiltont értesítették-e arról, hogy Verstappen kórházban van, Wolff kifejtette: „Az egyetlen információ, amit kapott, hogy Max jól van, és ez az oka annak, hogy nem volt értelme tovább magyarázni Lewisnak.”

„Nem szabad elfelejteni, hogy öt negatív hétvége után sikerült versenyt nyernünk. Lewis nyerte meg a Brit Nagydíjat, és teljesen világos, hogy dúltak az érzelmek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!