Mercedes: Túl későn jöttünk rá, hogy átvert minket a Ferrari - F1VILÁG.HU

Mercedes: Túl későn jöttünk rá, hogy átvert minket a Ferrari

HIRDETÉS
Fotó: Bahrain GP

A Mercedes Forma-1-es csapatánál elismerték, azért bukták el a győzelmet a múlt vasárnapi Bahreini Nagydíjon, mert túl lassan jöttek rá arra, hogy a Ferrari is egy kiállással próbálja meg teljesíteni a távot.

Sebastian Vettel az évadnyitó után a Bahreini Nagydíjat is megnyerte a Ferrarival, habár a verseny utolsó szakaszában Valtteri Bottas komoly nyomást helyezett rá.

Vettelék kezdetben két kerékcserét terveztek a versenyen, miközben az hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a Mercedes versenyzői egy kiállással igyekeznek eljutni a célig. Vettel viszont szintén taktikát váltott, és a lágy keverékkel szintén el tudott jutni a kockás zászlóig anélkül, hogy újra ki kellett volna állnia.

James Allison, a Mercedes technikai igazgatója elismerte, ha előbb ráeszmélnek, hogy a Ferrari stratégiát váltott, előbb szólhattak volna Bottasnak, hogy kapcsoljon rá.

„Egy kicsit talán későn vettük észre azt a fenyegetést, hogy Sebastian el fog menni egészen a kockás zászlóig a lágy gumikkal” – mondta a szakember.

„Ha egy kicsit gyorsabban reagáltunk volna, nagyobb nyomás alá helyezhettük volna a 35-45. körök között, és jobb eredményt érhettünk volna el.”

„Arra számítottunk, hogy újra kiáll, de nagyon-nagyon jól vigyázott a gumikra a kockás zászlóig. Valtterinek sikerült felzárkóznia Vettelre, 3 körrel a vége előtt pedig ott voltunk már a fenekében, de nem voltunk elég jók, hogy megelőzzük.”

„Talán, ha a verseny 1-2 körrel tovább tart, más lett volna az eredmény, de túl későn kezdtünk el támadni, és nem sikerült megszerezni a győzelmet.”

Sebastian Vettel egyébként a verseny után elismerte, szándékosan hazudott a csapatrádión azért, hogy félrevezesse a Mercedes mérnökeit.

Hirdetés

Allison hozzátette, nem igaz, hogy Bottasnak azért nem engedték, hogy gyorsabban zárkózzon Vettelre, mert túlságosan elhasználódtak abroncsai.

„A gumikopás mértékbe a mi autónkkal idén igazán jó, és alapvetően jobb, mint a mezőny többi csapatánál. Hogy a lágy gumikkal konkrétan jobban bírtuk-e volna, mint Sebastian, csak úgy tudhattuk volna meg, ha megpróbáljuk. De gyanítom, hogy igen, mert az autónk idén nagyon jól bánik az abroncsokkal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!