Verstappen vs. Ocon

Mercedes: Új aero-csomag és motorcsere

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Rengeteg újítást pályára vitt a második előszezoni teszt keddi nyitónapján a Mercedes csapata, a világbajnok istállónak azonban nehéz napja volt, délután motort is kellett cserélni a W10-es versenygépben.

A német istálló új orrkúppal, első szárnnyal, első felfüggesztéssel, továbbfejlesztett padlólemezzel és egyéb aerodinamikai újításokkal gurult pályára a katalán ringen, délelőtt pedig Lewis Hamilton feladata volt az új aerodinamikai csomaggal kapcsolatos adatgyűjtés.

A brit versenyző 83 kört tett meg, délutánra pedig átadta a Mercedes új autójának volánját Valtteri Bottasnak, a finn pilóta azonban már kivezető körén kénytelen volt megállni a pályán olajnyomással kapcsolatos problémák miatt. A Mercedes versenyzője végül mindössze 7 kört tett meg a nap folyamán.

„Sajnos négy hibamentes nap után ma a nap nagy részét várakozással töltöttem, mivel problémánk volt az olajnyomással az első körömben. Emiatt ki kellett cserélni az erőforrást” – mondta Bottas.

„De örülök, hogy meg tudtam tenni néhány kört, a csapat remek munkát végzett azzal, hogy ismét pályára tudtuk vinni az autót. Fontos volt egy kicsit ráérezni az új aerodinamikai csomagra.”

„Nyilván korlátozottak voltak a lehetőségeim, de úgy tűnik, előreléptünk. Alaposan át kell néznünk most mindent, de alig várom már, hogy folytassuk a munkát szerdán.”

A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton azt mondja, az új fejlesztési csomag egyértelműen előrelépést jelent.

„Sikerült teljesítenünk a programot, az autó meglehetősen jónak tűnt” – mondta a brit.

„Előrelépés volt múlt héthez képest, ami remek. A  gumik is jobban működnek most, mivel melegebb a pálya hőmérséklete. Tovább kell folytatnunk az elemzést, és keményen kell nyomnunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Bottas figyelmen kívül hagyta a Mercedes-főnök tiltását

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, Valtteri Bottas és versenymérnöke szófogadatlan volt a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, kifejezett utasítása ellenére ugyanis a finn versenyző ráment a leggyorsabb körért járó extra pontra a futam végén.

Friss hírek