Mercedes: Új aero-csomag és motorcsere

Fotó: Mercedes
2019 Barcelona Pre-Season Test 2, Day 1 - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes
Rengeteg újítást pályára vitt a második előszezoni teszt keddi nyitónapján a Mercedes csapata, a világbajnok istállónak azonban nehéz napja volt, délután motort is kellett cserélni a W10-es versenygépben.

A német istálló új orrkúppal, első szárnnyal, első felfüggesztéssel, továbbfejlesztett padlólemezzel és egyéb aerodinamikai újításokkal gurult pályára a katalán ringen, délelőtt pedig Lewis Hamilton feladata volt az új aerodinamikai csomaggal kapcsolatos adatgyűjtés.

A brit versenyző 83 kört tett meg, délutánra pedig átadta a Mercedes új autójának volánját Valtteri Bottasnak, a finn pilóta azonban már kivezető körén kénytelen volt megállni a pályán olajnyomással kapcsolatos problémák miatt. A Mercedes versenyzője végül mindössze 7 kört tett meg a nap folyamán.

„Sajnos négy hibamentes nap után ma a nap nagy részét várakozással töltöttem, mivel problémánk volt az olajnyomással az első körömben. Emiatt ki kellett cserélni az erőforrást” – mondta Bottas.

„De örülök, hogy meg tudtam tenni néhány kört, a csapat remek munkát végzett azzal, hogy ismét pályára tudtuk vinni az autót. Fontos volt egy kicsit ráérezni az új aerodinamikai csomagra.”

„Nyilván korlátozottak voltak a lehetőségeim, de úgy tűnik, előreléptünk. Alaposan át kell néznünk most mindent, de alig várom már, hogy folytassuk a munkát szerdán.”

A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton azt mondja, az új fejlesztési csomag egyértelműen előrelépést jelent.

„Sikerült teljesítenünk a programot, az autó meglehetősen jónak tűnt” – mondta a brit.

„Előrelépés volt múlt héthez képest, ami remek. A  gumik is jobban működnek most, mivel melegebb a pálya hőmérséklete. Tovább kell folytatnunk az elemzést, és keményen kell nyomnunk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS