Friss hírek

Mercedes: „Valószínűtlen”, hogy megoldottuk a gumigondokat

Bár erős versenyt futott Spanyolországban is a Mercedes, a német istálló stratégiai főnöke, James Vowles szerint még „valószínűtlen”, hogy felülkerekedtek azokon a gumigondokon, melyek Silverstone-ban hátráltatták az istállón.

A 70. évforduló Nagydíján a Mercedes alulmaradt a Red Bull-lal szemben: Max Verstappen taktikus győzelmet aratott, miután az energiaital-gyárosok jobban bántak a Pirelli abroncsokkal, a Mercedes pedig küszködött a hólyagosodással.

Bár Spanyolországban a Mercedes ismét erős formát nyújtott, Lewis Hamilton pedig domináns győzelmet szerzett, a Mercedesnél azért maradtak még kérdőjelek.

Hirdetés
 

„Silverstone után nagy hangsúlyt fektettünk a gumikra, a gumikezelésre, illetve a túlmelegedési és hólyagosodási problémára, amivel a verseny során találkoztunk” – mondta James Vowles, a Mercedes vezető stratégája.

„Pár napunk volt csak arra, hogy felülkerekedjünk ezen, és ezen két esemény között nyilván nem tudtunk drámaian változtatni az autón. Barcelona egy kicsit más pálya, nagyobb a leszorítóerő, meredekebb szárnyakat használunk, mint Silverstone-ban, de az autó tervezésén alapvető változtatásokat nem tudtunk eszközölni.”

„Ilyenkor azzal dolgozunk, amink van: a beállításokon, illetve a gumikezelésen.”

Vowles elismerte, nehéz volt kiértékelni ezeket a változtatásokat egy eltérő vonalvezetésű pályán.

„Rá tudtunk mutatni arra, hogy volt néhány terület, mely nem volt teljesen optimális Silverstone-ban, de a probléma az, hogy ha nem ugyanazon a pályán, ugyanolyan körülmények között versenyzünk, akkor nehéz validálni ezt a tudást.”

„És mivel Barcelonába mentünk, volt néhány változtatás a beállításokkal kapcsolatban, illetve a gumik használatával kapcsolatban. Örömmel mondhatom, hogy hihetetlen munkát végeztünk ebben a néhány napban, és ez a munka kifizetődött a versenyen.”

„Menedzseltük a gumikat, ahogy Verstappen, de amikor egy kicsit több teljesítményt kellett kihoznunk belőle, azt is sikerült. Lewis pedig a versenyek fontos momentumaiban mindig ki tudott hozni egy plusz tizedet.”

Vowles viszont azt mondja, mivel a spanyolországi körülmények eltérőek voltak, még nem lehetnek biztosak abban, hogy megoldották a gondokat.

„Valóban megoldottuk a problémákat? Valószínűtlen! A Silverstone-ban látott szituáció teljesen más volt, mint a barcelonai. Tovább kell tanulnunk, tovább kell fejlődnünk. Viszont azt örömmel mondhatom, hogy a Barcelonában látott körülmények szinte a legkeményebbek voltak idén.”

„Olyan meleg volt, hogy szint forrt a pálya, de sikerült jól teljesítenünk ilyen körülmények között. És tovább kell fejlődnünk, előre kell lépnünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!