Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Mercedes: Vandoorne tudta, hogy tartalékosként sem garantált a beugrása

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, tartalékversenyzőjük, Stoffel Vandoorne pontosan tisztában volt azzal, hogy idei szerepköre nem jelent garanciát arra, hogy szükség esetén ő vezeti majd az istálló egyik autóját.

Vandoorne a Forma-E-ben való szereplés mellett idén is tartalékversenyzői feladatokat lát el a Mercedesnél, és miután kiderült, hogy Lewis Hamilton koronavírus-fertőzés miatt nem állhat rajthoz a hétvégi Szahíri Nagydíjon, okkal bízhatott abban, hogy versenyzési lehetőséget kap.

A Mercedes viszont úgy döntött, George Russellt ülteti autójával, Vandoorne pedig ezt követően azt mondta, csalódott, ugyanakkor megérti az istálló döntését.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt mondja, a belga versenyző egy igazi csapatjátékos, és pontosan tudja, miért döntöttek végül Russell mellett.

„Stoffel nagyszerű munkát végez a Forma-E-ben, és tökéletes munkát végez idén tartalékversenyzőként” – mondta a szakember.

„Természetesen csalódott, hogy nem ülhet autóba ezen a hétvégén, mi pedig megértjük és tiszteletben tartjuk ezt. Ő egy versenyző, és nem is várjuk el tőle, hogy ugráljon örömében. Ugyanakkor viszont pragmatikus is, és megérti a döntésünk okait. Tartalékosként úgy vágott neki a szezonnak, hogy tudta, behívhatjuk őt versenyezni, ugyanakkor viszont erre nincs garancia, és vannak feladatai is a versenypályától távol a szimulátorban, illetve a fejlesztésekkel.”

„Stoffel nagyszerű munkát végez ebben, mint ahogy fő feladatkörében, a Forma-E-ben való versenyzésben, ahol most teljesítette az előszezoni tesztelést. Fontos tagja a Mercedes motorsport-családjának, és nagyszerű csapatjátékos.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!