Friss hírek

Mercedes: Vannak még kérdőjelek a motor megbízhatóságával kapcsolatban

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff csütörtökön, Monzában elismerte, továbbra is vannak kérdőjelek új fejlesztésű motorjuk megbízhatóságával kapcsolatban.

A német istálló a múlt hétvégi Belga Nagydíjon vetette be először harmadik specifikációjú erőforrását, az azonban Sergio Perez (Racing Point) és Robert Kubic (Williams) autójában is meghibásodott.

Az incidensek után mindkét versenyzőnek vissza kellett térnie a korábbi fejlesztésű erőforráshoz, a sérült aggregátokat ugyanis visszaküldték a Mercedes brixworth-i motorközpontjába.

Itt aztán alapos vizsgálatnak vetették alá a motorokat, és ugyan találtak válaszokat a problémákra, még nem teljesen világos, hogy pontosan mi is történt.

„Egy kicsit már értjük a dolgot” – mondta Wolff csütörtökön.

„5 napunk volt arra, hogy megnézzük, mi a helyzet, és vannak jelek arra vonatkozóan, hogy mi is történt. Nyilván az efféle dolgokkal csökkenthető a kockázat, de azért mégsem sikerült teljesen kielemezni.”

Arra a kérdésre, hogy a műszaki problémák rányomhatják-e a bélyegüket a monzai teljesítményre, Wolff így felelt: „Ez még nem teljesen világos. Pénteken már többet tudunk, amikor használjuk őket. Még kérdőjeles, dolgoznunk kell velük az első edzésen.”

Wolff elárulta, Perez és Kubica azért használja a régebbi fejlesztést Monzában is, mert egyszerűen nem volt elég idő összerakni több új erőforrást.

„Nem tudtunk volna több új motort összerakni időben. Csak hat erőforrás volt. Volt pár tartalék, de nem elég.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!