Mercedes: Vannak még problémák a versenyautónkkal - F1VILÁG.HU

Mercedes: Vannak még problémák a versenyautónkkal

HIRDETÉS
Großer Preis von Kanada 2017, Sonntag - Wolfgang Wilhelm

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, bár a Kanadai Nagydíjon kettős győzelmet aratott csapata, továbbra is vannak kérdőjelek idei versenyautójukkal kapcsolatban.

A monacói kiábrándító szereplés után a német istállónál kőkeményen dolgoztak azon, hogy megoldást találjanak problémáikra, melyek főképp a Pirelli abroncsaival voltak kapcsolatban.

Montrealban úgy tűnt, sikerült is választ találni a kérdésekre, Lewis Hamilton vezetésével pedig a Mercedes kettős győzelmet aratott.

Toto Wolff azonban elárulta, vannak még sötét foltok W08-as modellel kapcsolatban, így sok munka vár még rájuk.

„Habár nagyon hasonló beállításokkal mentek, Lewis tapadása folyamatosan nőtt az időmérő alatt, miközben Valtterié [Bottas] csökkent. És nincsenek nyilvánvaló okok erre…” – mondta a Mercedes motorsport-főnöke.

„Ezek a kis kérdőjelek megmaradtak, és felül kell kerekednünk rajtuk.”

A Mercedesnél tudják, a soron következő szűk bakui pályán is nehéz dolguk lehet, az ugyanis nem ideális hosszú tengelytávú versenyautójuk számára.

Wolff azt mondja, a montreali hétvége minden mozzanatát alaposan kielemzik, hogy lássák, mit csináltak jól.

„Újabb kihívást jelentő helyzet vár ránk. Tavaly nehéz versenyünk volt, teljesen más, és jelenleg versenyről versenyre kell haladnunk, higgadtnak kell maradnunk és pontokat gyűjtenünk.”

Hirdetés

„Lesznek jó és rossz hétvégéink, és lesznek furcsán rossz hétvégéink. Nekünk Monte-Carlóban megvolt, a Ferrarinak pedig Kanadában. Csak fontos, hogy ezek limitáltan jelenjenek meg.”

„Minél több adatot gyűjtünk, annál jobban értjük a dolgokat. Tavaly is láthattuk, és minden évben erősebbek lettünk. Minél több kilométert megteszünk, annál jobban teljesítünk, és remélhetőleg elég jók leszünk ahhoz, hogy a vb-címért harcoljunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!