Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Mercedes: Verstappen bajnokesélyessé lépett elő

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint múlt vasárnapi győzelmével Max Verstappen egyértelműen bejelentkezett a világbajnoki címért. A szakember szerint mostantól komolyan számolniuk kell a hollanddal.

Verstappen magabiztos győzelmet aratott a vasárnapi 70. évforduló Nagydíján, diadalának köszönhetően pedig a világbajnoki pontversenyben is előrelépett egy pozíciót, így már a második helye foglalja el: hátránya 30 pont a listavezető Lewis Hamilton mögött.

Bár a Mercedes végigdominálta az idény első négy futamát, Wolff folyamatosan hangsúlyozta, nem dőlhetnek hátra, most pedig úgy gondolja, Verstappen a vb-címre is esélyes lehet.

Amikor a szakembert arról kérdezték, szerinte harc van-e most a vb-címért az F1-ben, így felelt: „Szerintem igen. És valamelyes élvezem is a helyzetet, mert mindenki azt mondja, ’oké, ez egy sétagalopp lesz a Mercedes számára’, erre tessék.”

„Egyáltalán nem volt sétagalopp. Egyértelműen nem a miénk volt a leggyorsabb autó, talán még a második leggyorsabb sem. Láthattuk már korábban is, hogy a forró körülmények valahogy nem fekszenek az autónknak, de ahogy már mondtam eddig is, ez ennél jóval összetettebb. De én készen állok a kihívásra.”

„Talán a miénk a leggyorsabb csomag, de a leggyorsabb csomag magában foglalja a legnagyobb leszorítóerőt, és a legnagyobb leszorítóerő dolgoztatja meg a legkeményebben a gumikat. Ebből a szempontból pedig meg kell tanulnunk, hogyan hangoljuk úgy az autónkat, hogy segítsük a gumik túlélését.”

„Kíváncsian és érdeklődve várom, hogyan teljesítünk majd Barcelonában. Van pár napunk, hogy megértsük a helyzetet, és nincs is jobb egy nagyszerű kihívásnál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!