Friss hírek

Mercedes: Verstappen túlteljesít a Red Bullnál!

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azt mondja, nem vehetnek vissza 2021-ben sem, a Forma-1-ből jövőre távozó Honda ugyanis mindent belead majd utolsó évében, a Red Bull így komoly ellenfél lehet a folytatásban is. A szakember szerint viszont Max Verstappen most abszolút túlteljesít az osztrák istállónál.

A Mercedes a múlt hétvégi Emilia Romagna Nagydíjon sorozatban 7. konstruktőri világbajnoki címét is bezsebelte: a német istálló sok éve dominál már a Forma-1-ben, ráadásul jó eséllyel a 2021-es szezonnak is favoritként vág neki, hiszen az új technikai szabályok bevezetését 2022-re halasztották.

A Mercedes legfőbb kihívója idén a Red Bull, különösen Max Verstappen: Toto Wolff szerint az energiaital-gyárosok egyre jobbá válnak, fejlődésüknek pedig az sem szab majd gátat, hogy motorpartnerük, a Honda 2021 végén kivonul az F1-ből.

Arra a kérdésre, hogy aggódik-e a Red Bull felemelkedése miatt, Wolff kifejtette: „Mindig aggódunk, bár mondhatjuk azt, hogy az idei szezonunk a legerősebb, most a legnagyobb az előnyünk – viszont ritkán volt háromnál több autó elöl. Max fantasztikus munkát végez. Valószínűleg jobb teljesítményt nyújt annál, mint amire az autója képes lenne.”

„Egy kicsit deja vu-érzésünk van minden hétvégén, amikor ez a három srác ott van elöl. Ezért jövőre a Honda is mindent bele ad majd utolsó idényében, és a Red Bullnál mindenki motivált lesz. Nem utolsósorban Max is!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!