Mercedes: Verstappen valódi fenyegetés a vb-harcban - F1VILÁG.HU

Mercedes: Verstappen valódi fenyegetés a vb-harcban

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elárulta, valódi veszélyként tekint Max Verstappenre, ami az idei F1-es világbajnoki küzdelmet illeti.

Verstappen az elmúlt három versenyből két alkalommal, a Red Bull Ringen és a Hockenheimringen is nyerni tudott, a Magyar Nagydíjon pedig megszerezte élete első pole pozícióját

A Honda az idei évben nagy előrelépést tett a Red Bull-lal, így Verstappen a Mercedesekkel és a Ferrarikkal rendszeresen az élmezőnyben szerepel. Az idei évben azonban rajta kívül még senkinek nem sikerült legyőznie az ezüstnyilakat. 

A kérdésre, fenyegetést jelent-e számukra a Red Bull versenyzője, Wolff így felelt: 

„Igen. Még 10 verseny van hátra, szóval 260 pontot lehet szerezni. Mennyi is az előnyünk? 63 pont…”

„A puszta matematikából is látszik, hogy Max olyasvalaki, akit komolyan kell vennünk, és bajnoki riválisként kell tekintenünk rá ugyanúgy, ahogy a két Ferrari-versenyzőre is. Nem tehetjük meg, hogy levesszük a gázról a lábunkat” – folytatta a szakember. 

„A Red Bullé mindig is a legjobb kasztnik között volt, és még mindig ott van. Aztán a Honda elég nagy előrelépést tett a tavalyi évhez képest, szóval minden elismerésünk az övék.”

„Az F1 szempontjából örülök ennek, mert egy erős Honda jó tesz a sportnak, a versenynek, és végül, ha van egy negyedik motorszállító, akinek van egy versenyképes csomagja, az általánosságban véve pozitív számunkra. Ez azt is mutatja, hogy folyamatosan fejlesztenünk kell – és ezt én egy pozitív útként fogom fel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!