Mercedes: Verstappennek idén egyszerűbb dolga van

A tavalyinál jóval könnyebb dolga van idén a Red Bull versenyzőjének, Max Verstappennek, hiszen egy igencsak ütőképes versenyautó áll rendelkezésére – ezt mondta a minap egy interjúban Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

Verstappen 2021-ben öldöklő csatát vívott a világbajnoki címért Lewis Hamilton ellen, és bár a Red Bull alapvetően egy erős autóval állt elő, az évad második felében egyértelműen a Mercedes versenygépe volt a jobb. A Red Bullnak viszont idén nem a csillagos márka a legfőbb ellenfele, hanem a Ferrari, az osztrák csapat ráadásul egy nagyon ütőképes autóval rendelkezik, ami nagyban megkönnyíti Verstappen dolgát is – mondja Wolff.

„Tavaly Max Verstappen lényegében egy pajszerrel versenyzett egy kevésbé jó autóval, és világbajnok lett. Most, hogy neki van a leggyorsabb autója, minden könnyebb számára, felé billen a mérleg nyelve” – fogalmazott a szakember a OE24 című lapnak, majd hozzátette, bár nem állnak túl jól jelenleg, még nem mondtak le az idei bajnokságról.

Hirdetés
 

„Nem, egyáltalán nem. Még csak 5 verseny van a hátunk mögött, nem szabad leírni semmit, felénk is billenhet még a dolog. Ami pedig a pontokat illeti, nem vagyunk annyira lemaradva. Barcelona érdekes lesz számunkra, hiszen februárban egy gyors autóval teszteltünk itt. És most szeretnénk így folytatni. Egyfajta mini-mérföldkő lesz számunkra. De reálisan kell látnunk a helyzetünket: csak harmadikak vagyunk a Red Bull és a Ferrari mögött.”

A Mercedes jelenleg a 3. helyet foglalja el a konstruktőri versenyben, 62 ponttal lemaradva a listavezető Ferraritól, és 56-tal a Red Bull Racingtől. A csapat továbbra is gőzerővel dolgozik azon, hogy megoldást találjon a jelenlegi problémákra, ám egyelőre még keresik a helyes irányt.

„Még mindig nem értjük az autónkat” – ismerte el Wolff. „Egy nagyon jó pénteki napunk volt Miamiban, a leggyorsabbak között voltunk. Szombaton aztán hirtelen minden megváltozott. Az autón elvégzett minimális változtatásoknak óriási hatásuk volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!