A Mercedes Vettelről: Ki tudja, mit hoznak a következő hónapok? - F1VILÁG.HU

A Mercedes Vettelről: Ki tudja, mit hoznak a következő hónapok?

HIRDETÉS
Nem szeretné kizárni Sebastian Vettel szerződtetését a Mercedes Forma-1-es csapata – erről Toto Wolff, a német istálló csapatfőnöke beszélt szerdán egy interjúban.
Lewis Hamilton, Sebastian Vettel

Vettel a 2020-as év végén távozik a Ferraritól, miután nem hosszabbított szerződést a maranellóiakkal. Hogy marad-e a Forma-1-ben, azt egyelőre nem tudni, ám nem sok opciója van arra, hogy versenyképes autóban üljön.

A Red Bullnál kizárták, hogy a német visszatér hozzájuk, a Mercedesnél pedig Lewis Hamiltonra építenek – habár a britnek, akárcsak csapattársának, Valtteri Bottasnak, még nincs érvényes szerződése 2021-re.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szerdán elárulta, „nyáron” döntenek majd arról, milyen versenyzőpárossal vágnak neki a jövő évnek, és bár Hamiltonra és Bottasra fókuszálnak, Vettel szerződtetését sem zárhatja ki.

„A prioritást a Mercedes jelenlegi versenyzői, Valtteri és Lewis jelentik számunkra. Emellett nagy érdeklődéssel figyeljük George [Russell] helyzetét is a Williamsnél” – mondta a szakember.

„De nem akarok kizárni senkit sem. Sebastian egy négyszeres világbajnok. És egy ilyen versenyzőt nem szabad kizárni. Ki tudja, mi történik a következő pár hónapban?”

„Udvarias dolog nem nemet mondani, ha elérhető egy négyszeres világbajnok. El kell gondolkodni rajta. Másfelől viszont fantasztikus versenyzőpárosunk van. Nagyon elégedett vagyok a versenyzőinkkel, és George-dzsal is. De soha nem tudhatjuk. Lehet, hogy valaki úgy dönt, abba akarja hagyni, és akkor hirtelen kinyílik egy ajtó. Gondoljunk csak Nico Rosbergre!”

„Szóval nyitva hagyjuk a lehetőségeinket, de a jelenlegi versenyzőinkkel való tárgyalásokra koncentrálunk.”

Az egyeztetések egyébként – legalábbis Hamiltonnal – nem kezdődtek még meg.

„Nem láttuk egymást a kényszerszünetben, de folyamatos kapcsolatban voltunk” – mondta Wolff. „Nem tárgyaltunk új szerződésről. De óriási a bizalom közünk. Hosszú ideje dolgozunk már együtt, és az évek során egyszer sem kellett gondosan, részletekbe menően átrágni magunkat a szerződéseken, mert minden olyan természetesen jött.”

Hirdetés

„Amint elkezdődik a szezon, találkozunk majd, megnézzük a dolgokat, és remélhetőleg gyorsan dűlőre jutunk.”

Miközben a Mercedes nyitva hagyja a lehetőségeit, természetesen a versenyzők is több vasat tartanak a tűzbe: Lewis Hamilton tavaly több alkalommal is találkozott a Ferrari elnökével, John Elkannal, miközben Valtteri Bottas menedzsere, Didier Coton a hírek szerint a Renault-nál, sőt, a Red Bullnál is érdeklődött.

Wolff nem akar a pletykákkal foglalkozni, azt azonban kifejtette: „Pontosan ez az oka annak, hogy miért nem megyünk oda hozzájuk júniusban és mondjuk azt, hogy ’semmi esély, Sebastian nem fog nálunk versenyezni’. Először is, bizonyított versenyzőként nem akarom így visszautasítani, másfelől pedig őrültebb dolgokat láttam annál, mint amit bárki is el tud képzelni.” 

Wolff mindenesetre azt mondja, érzékelhető volt korábban, hogy Vettel és a Ferrari kapcsolata zátonyra futott, amikor Charles Leclerc-rel 5 évre szóló szerződést írtak alá karácsony előtt. A szakembert mégis váratlanul érte, amikor a Ferrari bejelentette a négyszeres bajnok támadását.

„Azért, mert nem jó nekivágni egy szezonnak egy olyan versenyzővel, akiről tudod, hogy el fogja hagyni a csapatot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!