Mercedes vs. Red Bull: Az eddigi legnagyobb politikai küzdelem - F1VILÁG.HU

Mercedes vs. Red Bull: Az eddigi legnagyobb politikai küzdelem

HIRDETÉS
Christian Horner szerint az idei évi F1-es bajnoki küzdelem a Red Bull és a Mercedes között a legnagyobb politikai harc, amit eddig tapasztalt a királykategóriában.
DOHA, QATAR - NOVEMBER 19: Mercedes GP Executive Director Toto Wolff and Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talk in the Team Principals Press Conference during practice ahead of the F1 Grand Prix of Qatar at Losail International Circuit on November 19, 2021 in Doha, Qatar. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

Az idei szezonban Toto Wolff és Christian Horner is gyakran oda-odamondogatott egymásnak, a csata tehát nem csak a pályán zajlik a két istálló között, hanem bizony azon kívül is.

A kérdésre, a kölcsönös tisztelet túlélte-e az idei harcot, Horner így felelt: „Nincs kapcsolat, ez egy verseny.”

Horner ezúttal is odaszúrt a Mercedes csapatfőnökének, és megemlítette Wolff előző hétvégi rádióüzenetét is, amikor a sprintfutam végén Hamiltonnak azt mondta: „mindenki b*ssza meg”.

„És érdekes volt látni Toto reakcióját a múlt heti sprintfutam után a csapatrádión” – reagált erre Horner.

„Mi a maximumig fogjuk nyomni. Keményen dolgoztunk, hogy ebbe a pozícióba kerüljünk. Úgy gondolom, ez az első alkalom, hogy a Mercedesnek kihívója akadt. És érdekes látni, hogy erre hogy reagálnak az emberek, amikor nyomás alá kerülnek, amikor kihívójuk akad.”

„Egészen nyilvánvaló, hogy ez a legintenzívebb politikai vb-harc, amiben eddig részt vettünk” – mondta Horner.

A Mercedes-főnök Wolff elmondta, a csata nagyon kiélezett a két istálló között, és ezek után is mindent beleadnak majd – utalva arra, hogy a szabályok megengedik a keménykedést is.

„A Red Bullnál sok csodálatos ember dolgozik” – mondta Wolff. „A Mercedesnél is sok csodálatos ember dolgozik. Egy óriási bajnoki csatában vagyunk, és határozottan tiszteljük a Red Bull képességeit. Világos, hogy ez kemény, ez a motorsport legnagyobb kategóriájának világbajnoksága.”

„Ami olimpiai boxnak indult, az profi box lett, és most már kevert harcművészet, de ez rendben van. A ringben vagyunk és mindent megteszünk. Kitesszük a könyökünket, mert a szabályok ezt engedik. Gőzerővel támadunk, mást nem is várhatunk.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!