Merész kijelentést tett Alonso

Bár minden rossz, ami megtörténhetett, megtörtént vele az elmúlt két versenyen, Fernando Alonso nem habozott, és kijelentette, hogy ő lesz a világbajnok 2010-ben.


Bár minden rossz, ami megtörténhetett, megtörtént vele az elmúlt két versenyen, Fernando Alonso nem habozott, és kijelentette, hogy ő lesz a világbajnok 2010-ben.

„Úgy gondolom, hogy mi fogunk nyerni. Igen” – jelentette ki a Ferrari spanyol világbajnoka, aki jelenleg 47 ponttal van lemaradva a bajnokságot vezető Lewis Hamilton mögött.

„Bár igen sok pontot veszítettünk Valenciában, és Silverstone-ban, ezek olyan pillanatai a bajnokságnak, mikor meg kell mutatnunk, hogy akarjuk a trófeát, és igazi versenyzők vagyunk. Minden eddiginél biztosabb vagyok abban, hogy mi nyerjük meg a világbajnokságot.”

A spanyol pilóta mindezt azok után mondta el, hogy Valenciában a biztonsági autó miatt nem tudott felállni a dobogóra, míg a hétvégi Brit Nagydíjon egy áthajtásos büntetés húzta keresztül a számításait, pedig most is esélyes lett volna a pódiumra.

Alonso egyébként a harmadik helyről, a pálya tisztább oldaláról várhatta a verseny rajtját, azonban már az első métereken pozíciókat veszített, amit a kuplung meghibásodásának tulajdonít.

„A rajtom nem volt jó” – magyarázta. „Az egész hétvégén szenvedtünk a kuplunggal. A boxutca kijáratánál, és a felvezető kör előtti rajtom sem volt túl jó, így egy kicsit félve is vártuk a verseny rajtját, ami sajnos – ahogy azt sejtettük is – nem sikerült túl jól.”

„A gyenge rajt után az első néhány kört követően már az ötödik helyen voltunk. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy a kiállás alkalmával megelőzzük az előttünk állókat, azonban ez nem sikerült.”

„Keményen küzdöttünk, aztán megelőztük Robertet. Azonban megkaptam a büntetést, és szinte azonnal pályára küldték a biztonsági autót, ami miatt csak később teljesíthettem a kiállást, így nem kevesebb, mint 14 pozíciót veszítettem.”

„Természetesen nem voltam könnyű helyzetben a 18. helyen, azonban megpróbáltuk élvezni a versenyt, előzéseket bemutatni, és show-t csinálni” – tette hozzá a spanyol, aki igen agresszív vezetési stílusban, néhány necces manővert is bemutatott.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései