Mérnöke szerint Alonso minden idők egyik legjobbja - F1VILÁG.HU

Mérnöke szerint Alonso minden idők egyik legjobbja

HIRDETÉS

Minden idők egyik legjobb Forma-1-es versenyzőjének nevezte Fernando Alonsót a kétszeres világbajnok versenymérnöke, Andrea Stella. A spanyol három győzelemmel élen áll a pontvadászatban.Minden idők egyik legjobb Forma-1-es versenyzőjének nevezte Fernando Alonsót a kétszeres világbajnok versenymérnöke, Andrea Stella.

Alonso 154 megszerzett ponttal és három győzelemmel élen áll a bajnoki pontversenyben, noha kétségtelen, hogy nem övé volt a leggyorsabb autó a 2012-es szezon első felében.

A patinás olasz istálló számára nehezen indult az év, a sorozatos fejlesztéseknek, no és Alonsónak köszönhetően rendszeresen az élen harcolhatott.

Stella úgy véli, bár nehéz összehasonlításokat végezni, Alonso a Forma-1 történetének egyik legjobbja.

„Ne kérjék tőlem, hogy összehasonlításokat végezzek, egyszerűen csak azt gondolom, hogy nagyon kevés versenyző állná ki az összehasonlítást az F1 történelméből, amikor Fernando ilyen teljesítményt nyújt” – idézi a Gazzetta dello Sport a versenymérnök szavait.

„Vélhetően egy kezünkön meg tudnánk számolni, és nem a világbajnoki címeken múlik ez a sorrend. Nem szívesen használnám a tökéletesség fogalmát, hiszen egy versenyző mindig fejlődhet. Viszont nehezen emlékszem vissza olyan versenyzőkre, akik ilyen szinten teljesítettek olyan körülmények között, mint amilyeneket Németországban tapasztaltunk.”

„Esőben, nedves pályán és szárazon is róttuk a köröket, mindenféle gumi felkerült az autókra, és mindig Fernando volt a legjobb.”

A szakember elmondta, ugyan nyerni tudtak Hockenheimben, nem övék a legjobb autó.

Hirdetés

„Nem hinném, hogy a miénk a leggyorsabb gép szárazon, de a többiekhez képest mi használtuk ki legjobban lehetőségeinket” – magyarázta, majd kitért arra, a téli tesztek óta nagyjából 3 másodpercet gyorsult az F2012-es.

„Ez egy folyamatos fejlesztési program. Ha az ember megáll, elveszik a Forma-1-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mérnöke szerint Alonso minden idők egyik legjobbja
Így áll az F1-es pontverseny az imolai hétvége után
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!