Friss hírek

Mérnökeit kritizálta, de nem fél a csapatmorál szétesésétől az AlphaTauri F1-es főnöke

Nem tart a csapatmorál szétesésétől az AlphaTauri Forma-1-es istállójának első embere, Franz Tost azok után, hogy Dzsiddában éles kritikák fogalmazott meg mérnökeivel kapcsolatban.

A faenzai kiscsapat számára nem a várakozásoknak megfelelően alakult a szezonindítás, Tost pedig a Szaúd-arábiai Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján elismerte, sokkal jobb autót várt 2023-ra, ezért már nem hisz az AlphaTauri mérnökeiben.

„A mérnökök azt mondják, jól haladunk, de én már nem bízok bennük. Köridőket akarok látni, egyedül azok számítanak” – fogalmazott a szakember. „A téli hónapok során azt mondták, ’az autó fantasztikus, nagyot lépünk előre’, aztán elutazunk Bahreinbe, ahol sehol sem voltunk. Mit is mondhatnék?”

Hirdetés
 

Tostot később megkérdezték az elhangzottakról, majd kifejtette, bízik abban, hogy a bahreini tapasztalatok után sikerül javítaniuk a teljesítményen.

„Nézze, a téli hónapokban számtalanszor hallottam, és láttam az adatokat papíron és számítógépen, melyek szerint az autónk rengeteget fejlődött a teljesítmény tekintetében” – magyarázta a szakember az F1 TV-nek. „Amikor pedig megérkezünk a versenyre, illetve először a tesztre, és azt látjuk, hogy az autó nem úgy teljesít, akkor az ember elveszíti a bizodalmát a számokban.”

„Remélem, hogy a bahreini tesztelés, illetve a bahreini verseny után, ahol rengeteg adatot gyűjtöttünk, a mérnökeink már megfelelő adatbázissal rendelkeznek, és rájöttek, hogyan javítsanak az autó teljesítményén, és hogyan készítsék el az új alkatrészeket ahhoz, hogy az autó jobban teljesítsen.”

Arra a kérdésre, hogy a megfogalmazott kritikák után nem tart-e a csapatmorál szétesésétől, Tost így felelt: „Nem, nem aggódom emiatt. A mérnökeink nagyon motiváltak, jó a morál, és főleg most jelent nagy kihívást nekik, hogy a legtöbbet hozzák ki a helyzetből.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!