Mexikó újra vendégül láthatja a Forma-1-et - F1VILÁG.HU

Mexikó újra vendégül láthatja a Forma-1-et

HIRDETÉS

Közel húszévnyi kihagyás után visszatérhet Mexikóba a száguldó cirkusz mezőnye – az ország segítségéve a világ leggazdagabb emberének fia sietett.


Közel húszévnyi kihagyás után visszatérhet Mexikóba a száguldó cirkusz mezőnye – az ország segítségéve a világ leggazdagabb emberének fia sietett.

Mexikó 15 világbajnoki futamnak adott otthon 1963 és 1970, majd 1986 és 1992 között. A tervek szerint a szervezők a régi F1-es pályát korszerűsítenék, néhány éven belül ezen tartanák a Mexikói Nagydíjat.

A mexikói CIE nevű vállalat a világ leggazdagabb emberének, Carlos Slimnek fiával, Carlos Sim Domittel karöltve dolgozik azon, hogy a királykategória mezőnye visszatérjen az észak-amerikai országba.

„Jelenleg vizsgáljuk ennek lehetőségét” – nyilatkozta Slim Domit a Reuters hírügynökségnek.

A hírek szerint a Hermanos Rodriguez versenypálya mellett helyszínként felmerült egy utcai pálya lehetősége is Guadalajarában.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt a napokban úgy nyilatkozott, könnyen elképzelhetőnek tartja, hogy Mexikó hamarosan helyet kap az F1-es versenynaptárban.

Az ország első forma-1-es versenyzője mindenesetre már a mezőnyben van: Sergio Perez a Sauber istálló versenyzője az idei évtől, és nemrégiben hosszabbította meg szerződését a következő esztendőre is.

„Mexikó manapság erős gazdasággal rendelkezik, és meggyőződésem, hogy a jövőben lehetőségük lesz arra, hogy vendégül lássák a Forma-1-et” – nyilatkozta Todt.

„Tudjuk, hogy az autóversenyzés költségekkel jár. Van egy sor kritérium, melyeknek meg kell felelni, a legfontosabb pedig a biztonság.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!