Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Mexikói kézbe kerülhet a Honda F1-es csapata

Megbízható források szerint a Honda Racing vezetése négy potenciális vásárlóval is előrehaladott tárgyalásokat folytat, akik között van a világ egyik leggazdagabb embereként is számon tartott mexikói üzletember, Carlos Slim.

Megbízható források szerint a Honda Racing vezetése négy potenciális vásárlóval is előrehaladott tárgyalásokat folytat, akik között van a világ egyik leggazdagabb embereként is számon tartott mexikói üzletember, Carlos Slim.

A La Stampa c. olasz napilap szombati számában arról számolt be, hogy tudomása van arról, hogy Slim már meg is egyezett a japánokkal, és megmenti a brackley-i csapatot, amely a Jenson Button Bruno Senna felállással vág neki a jövő évnek.

Az autosport.com azonban úgy tudja, hogy bár a tárgyalások valóban előrehaladott stádiumban vannak, egyelőre még nem született egyezség, és a hivatalos bejelentésre még várni kell.

Megbízható források szerint összesen négyen pályáznak jó eséllyel a Honda F1-es csapatára, így Slim mellett még három potenciális felvásároló van.

Bár kilétük hivatalosan nem ismert, úgy tudni, hogy a Prodrive főnöke, David Richards, a kuvaiti bázisú Investment Dar Company (TID), a görög hajózási mágnás, Achilleas Kallakis, és egy eddig ismeretlen svájci befektetőcsoport is érdeklődik a Honda felvásárlása iránt.

Korábban az a hír járta, hogy a Force India tulajdonosa, Vijay Mallya is az érdeklődők között van, ám később kiderült, az indiai milliárdost a csapat berendezései érdeklik, feltéve, ha nem találnak befektetőt, és a brackley-i bázisú alakulatnak be kell zárnia kapuit.

A Honda Racing vezetése már az elmúlt szezon második felében kapcsolatba került Slim egyik cégével, a Telmex-szel, akkor azonban egy szponzorációs szerződésről tárgyaltak, miután a csapat komoly érdeklődést mutatott Bruno Senna iránt, akit a Telmex brazil leányvállalata, az Embratel támogat.

Ám mikor a Honda bejelentette, hogy azonnali hatállyal leállítja F1-es programját, és kiszáll a királykategóriából, a tárgyalási alap megváltozott, és a szponzori egyezség helyett egy esetleges felvásárlásról kezdtek el beszélni a felek.

Slim karácsony előtt egyébként el is látogatott a csapat brackley-i bázisára, ám az ünnepek miatt egy kis időre jegelték a tárgyalásokat, melyek január elején tovább folytatódnak.

Slimről annyit még érdemes tudni, hogy jelenleg ő a világ második leggazdagabb embere az amerikai befektető, Warren Buffett mögött.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS