Friss hírek

Mi lesz Hamiltonnal 2023 után? Wolff reagált

Mindkét pilótájával elégedett, de Lewis Hamilton 2023-ban lejáró szerődésével kapcsolatban homályos választ adott Toto Wolff, a Mercedes Forma-1-es csapatfőnöke. Arra is kitért, mi az idei pilótapárosuk nagy erőssége.

Lewis Hamilton az utóbbi nyolc szezon során nem kevesebb, mint nyolc konstruktőri világbajnoki címhez segítette hozzá a Mercedest, miközben ő maga hat egyéni címmel gazdagodott. A sikergyáros párosítás idei szezonja azonban messze elmarad az eddig beállított szinttől, ezért a Kanadai Nagydíj hétvégéjén Toto Wolff csapatfőnököt arról faggatták, szerinte Hamilton meg fogja-e hosszabbítani a csapattal 2023 végén lejáró szerződését. Wolff hitetlenkedve reagált.

„Tényleg a 2024-es szerződésekről fogunk beszélni? 2022 júniusában? Nem, Lewisszal elégedett helyzetben vagyunk, és semmi kétség, hogy ezt és a következő szezont is a megfelelő hozzáállással teljesítjük. 2024-ről még túl korai beszélni, de ha már erről van szó: nem is lehetnék elégedettebb a párosunkkal.”

Hirdetés
 

Hamilton idei második, kanadai dobogós helyezését követően Wolff hozzátette:

„Elárulhatom, hogy a csapaton belül Lewis mindig nagyon pozitívan gondolkodott. Lenyűgöző, ahogy [George Russell-lel] ők ketten dolgoznak. A megbeszéléseken rendszeresen egymástól kérdeznek. Gondolom ez majd változni fog, amikor az élen harcolunk. Mindenesetre szuper, ahogy ehhez a folyamathoz hozzáállnak, és külön örülök, mert Lewis egyébként balszerencsés volt. Több alkalommal dobogóra állhatott volna, ha a biztonsági autó nem dolgozik ellene.”

A soron következő Brit Nagydíjra előretekintve Wolffot arról kérdezték, vajon a Mercedes képes lesz-e egy újabb nagyszerű futamot teljesítve 2013 óta kilencedszer nyerni a legendás pályán.

„Remélem, mert a múltban Silverstone jó volt hozzánk, és az aszfaltja is simább, mint némelyik korábbi pályáé. Barcelonával azonban nincs egy szinten, ezért visszafogott elvárásokat kell megfogalmaznunk, folytatnunk a kemény munkát, és ki kell elemeznünk az adatokat, hogy ésszerű megoldásokat találjuk, amelyek Silverstone-t követően is működnek.”

A Mercedesnek idén harmadiknál jobb pozíciót egyelőre nem sikerült szereznie, abból azonban többet is begyűjtöttek: Bahreinben, Ausztráliában, Spanyolországban, Azerbajdzsánban és Kanadában is sikerült felállniuk a dobogó alsó fokára.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!