Mi történt volna, ha Hamilton sem áll fel a rajtrácsra az újraindításnál? - F1VILÁG.HU

Mi történt volna, ha Hamilton sem áll fel a rajtrácsra az újraindításnál?

HIRDETÉS
Igazán bizarr jelenetnek lehettek tanúi a Forma-1 szerelmesei a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon: a piros zászlóval megszakított futam újraindításakor csak Lewis Hamilton állt fel a rajtrácsra.
2021 Hungarian Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton

A vizes pályán elrajtolt versenyt az első kanyarban történt baleset miatt megszakították, majd mintegy félórás kényszerpihenő után a Magyar Nagydíj állórajttal folytatódott.

Az élen haladó Lewis Hamilton annak rendje és módja szerint fel is állt a rajtrácsra, a mögötte érkező közül azonban mindenki a bokszba hajtott, hiszen az egyre szárazabb pálya indokolttá tette a sima futófelületű abroncsok felszerelését.

Ennek köszönhetően született meg az F1 történetének egyik legbizarrabb jelenete: Lewis Hamilton volt az egyetlen, aki felállt a rajtrácsra, majd a piros lámpák kialvása után elrajtolt.

Adja magát a kérdés, mi történt volna akkor, ha a többiekhez hasonlóan Hamilton is a bokszba hajt? Nos, a RaceFans című lap meg is kérdezte ezt Michael Masitól, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) állandó F1-es versenyigazgatójától.

„A szokásos rajtprocedúra következett volna, szóval Christian [Bryll] aktiválta volna a rajtlámpákat, amint az utolsó autó is behajtott volna a bokszba” – magyarázta Masi. „A rajtlámpákat aktiválták volna, az öt lámpa kialudt volna, és amint ez megtörténik, a bokszkijáratot is megnyitottuk volna.”

Masi számos versenysorozatban dolgozott, mielőtt 2019-ben az F1 állandó versenyigazgatója lett, ám elismerte, ő maga is alig hitt a szemének, amikor csak egy autó állt fel a rajtrácsra.

„Láttam, ahogy Lewis áthalad a biztonsági autós vonalon, és aztán azt, ahogy Esteban [Ocon] elég későn a bokszba hajt… Nem láttam még ilyet korábban. Egy autó az újraindításnál… Nos, valóban, egy kicsit más volt…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!