Miami nyitott arra, hogy éjszakai F1-es versenyt rendezzen - F1VILÁG.HU

Miami nyitott arra, hogy éjszakai F1-es versenyt rendezzen

HIRDETÉS
Egyeztetéseket folytatnak a Miami Nagydíj szervezői a Forma-1 vezetőségével arról, hogy a jövőben éjszakai futamot rendezzenek.
MIAMI, FLORIDA - MAY 07: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB19 leads Fernando Alonso of Spain driving the (14) Aston Martin AMR23 Mercedes and the rest of the field into turn one at the start during the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 07, 2023 in Miami, Florida. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A királykategória mezőnye tavaly látogatott el először a floridai városba, idén tehát már a második Miami Nagydíjat rendezték meg, melyet Max Verstappen nyert meg csapattársa, Sergio Perez, valamint Fernando Alonso előtt. A Miami Nagydíj ügyvezető partnere, Tom Garfinkel pedig még vasárnap beszélt arról, egyeztetéseket folytatnak az éjszakai versenyrendezés lehetőségéről.

„Volt némi egyeztetésünk erről” – idézi a szakembert a Motorsport.com című internetes lap. „Nyilvánvalóan az év ezen szakaszában az időjárás egy kicsit kiszámíthatatlan. Idén eddig egészen jól alakult, és a szellő sokat segített, de a tavalyi év szokatlanul meleg volt.”

„Viszont sok tényezős ez a döntés, ott van az F1, a televíziós közvetítés, és minden egyéb. Szóval mérlegelnünk kell ezeket a dolgokat. De kétségkívül nyitottan állunk hozzá ehhez.”

Ahogy Garfinkel is mondta, az egyik leginkább megfontolandó tényező a televíziós közvetítés, ha ugyanis Miamiban esti versenyt rendeznének, akkor Európában az éjszaka közepén látnák a nézők a futamot – már ha kíváncsiak lennének rá.

Las Vegasban például villanyfényes futamot tartanak majd szombat este, ami az európai nézők számára vasárnap hajnali verseny lesz majd. Arra a kérdésre, hogy a miami éjszakai versenyt adott esetben ők is szombaton tartanák-e meg, Garfinkel így felelt: „Nem tartunk ott, hogy döntést hozzunk erről. Egyeztetések folynak erről, és arról is, hogy milyen is lenne az egész.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!