Miamiban jönnek a Ferrari első komolyabb fejlesztései - F1VILÁG.HU

Miamiban jönnek a Ferrari első komolyabb fejlesztései

A Miami Nagydíjtól kezdődően elkezdi jelentősebb újításokkal felvértezni Forma-1-es versenyautóját a Ferrari – árulta el az istálló csapatfőnöke, Fred Vasseur.

A maranellói gárda kőkeményen dolgozik azon, hogy csökkentse hátrányát, mely a szezon első négy versenye alapján nyilvánvaló a Red Bull Racinggel szemben. De a csapatnak azért is hajtania kell, hogy leszakítsa magáról közvetlen riválisait, a Mercedest és az Aston Martint. Charles Leclerc a Ferrari idei első dobogós eredményét szerezte meg a múlt hétvégi Azeri Nagydíjon, ám továbbra is egyértelmű, hogy a maranellói istálló még igencsak le van maradva a Red Bulltól. A csapat Fred Vasseur elmondása szerint a hétvégi Miami Nagydíjra már komolyabb fejlesztésekkel érkezik.

„Miamitól kezdve, a következő néhány versenyhétvégére elkezdjük fejlesztésekkel felvértezni az autót, és majd meglátjuk, hogyan reagál a versenygép ezekre az újításokra” – mondta a szakember. „A fejlesztés persze csak egy dolog, az már egy másik, hogy képes vagy-e kihozni belőle a benne rejlő potenciált.”

 

Vasseur hozzátette, a Red Bull jelenleg jóval előttük jár, és bár nekik is sikerült fejlődniük az elmúlt hetekben, még mindig nem tudtan kellően következetes teljesítményt nyújtani.

„Összességében gyorsabbak voltak nálunk, nekünk pedig nem is kell magyaráznunk a bizonyítványt magunk felé. Az pedig már egy másik történet, hogy megértsük, az aerodinamikából, vagy a mechanikából fakad-e a lemaradás.”

„Azt gondolom, ami nyilvánvaló, hogy küszködünk a következetességgel. Igaz volt ez ezen a hétvégén is a teljes kör során, minden kanyarban, az egész futamon. Viszont véleményem szerint az autó következetesebb volt ezen a hétvégén, és jó irányba haladunk.”

A csapatfőnök beszélt arról is, továbbra is dolgoznak azon, hogy megértsék, a DRS-zónákban miért van olyan nagy előnyben a Red Bull a mezőny többi tagjával szemben.

„Egyértelmű, hogy a Red Bull egyik erőssége manapság a DRS-hatás. Meg kell értenünk, mit csinálnak, és azt hiszem, rajta is vagyunk az ügyön. Tavalyhoz képest sikerült kompenzálnunk a lemaradásunk ezen részét, hiszen már tavaly is ez volt a helyzet, de még rengeteg terület van a fejlődésre.”

Vasseur kifejtette, a bakui sprintfutamos formátum nem volt ideális fejlesztések bevetéséhez, a csapatoknak pedig jól át kell gondolniuk, milyen típusú pályákon szerelik fel újításokkal versenygépeiket.

„Ezzel a formátummal nehéz fejlesztéseket feltenni az autóra, de ez mindenkit érint, és része a játéknak. És fontolóra kell vennünk mindezt a következő pár eseményhez való hozzáállásunkkor. Monaco talán nem a legjobb hely az autó fejlesztéséhez, szóval kisebb újításaink lesznek. Ez a formátum is arra kényszeríti a csapatokat, hogy kisebb újításokkal érkezzenek, ne pedig nagy csomagokkal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Miamiban jönnek a Ferrari első komolyabb fejlesztései
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz
A Red Bull nem aggódik a Mercedes felerősödése miatt: „Így is 23 másodperces hátrányban voltak”
A Ferrari továbbra sem érti, miért ilyen következetlen versenyautója
Wolff: Kellett a szezon eleji sokk, hogy merjünk változtatni!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!