Friss hírek

Michael a Koreai Nagydíj után távozik a Williamstől

A Koreai Nagydíjon segíti utoljára a Williams alakulatát a gárda technikai igazgatója, Sam Michael, aki a gyenge idénykezdet után távozik az istállótól.


A Koreai Nagydíjon segíti utoljára a Williams alakulatát a gárda technikai igazgatója, Sam Michael, aki a gyenge idénykezdet után távozik az istállótól.

A szakember nemrégiben jelentette be, hogy a csapat érdekében elhagyja a Williamst, helyét pedig az újonnan szerződtetett – Mike Coughlan vezette – technikai gárda veszi át.

„A legtöbb technikai igazgató elutazik a versenyekre, a Williams új struktúrájával viszont ez nem valósul meg” – nyilatkozta Michael, aki utoljára Koreában lesz együtt az istállóval.

„Marc Gillan személyében lesz egy vezető mérnök, ő pedig Japánba és Koreába is velünk utazik, és ott lesz a háttérben, hogy lássa, hogyan dolgozom ezen a két versenyen. Onnantól kezdve ő veszi át ezt a szerepet.”

A szakembert hivatalosan március 1-jéig köti szerződés a Williamshez, elmondása szerint azonban egyelőre nem tudja, hogy a Koreai Nagydíj után visszatér-e a gyárba, vagy szabadságra megy.

„Nyilván nem leszek ott a versenyeken, de hogy mi fog történni a gyárban, nem tudom.”

Habár Michaelt több alakulattal – köztük a Force Indiával, a Ferrarival és a Mercedesszel – is összefüggésbe hozták, kijelentette, egyelőre nincs végleges döntés arról, hol folytatja pályafutását.

„Továbbra is minden nyitott” – fogalmazott a Williams technikai igazgatója.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek