Michael: Nincs szükség átszervezésre a McLarennél

A McLaren Mercedes motorsport-igazgatója, Sam Michael elismerte, katasztrofálisan végződött a kanadai versenyhétvége a wokingi alakulat számára, a szakember azonban bízik abban, hazai versenyükön, Silverstone-ban ütőképesebbek lehetnek.


A McLaren Mercedes motorsport-igazgatója, Sam Michael elismerte, katasztrofálisan végződött a kanadai versenyhétvége a wokingi alakulat számára, a szakember azonban bízik abban, hazai versenyükön, Silverstone-ban ütőképesebbek lehetnek.

A McLaren számára rémálomszerűen kezdődött a 2013-as bajnokság, hét verseny után a csapat mindössze a hetedik helyet foglalja el a konstruktőri tabellán.

Sergio Pérez és Jenson Button a tizenkettedik, illetve tizennegyedik helyre kvalifikálták magukat legutóbb, Kanadában, a versenyen pedig képtelen voltak beverekedni magukat a legjobb tíz közé, így 64 futam után először fordult elő, hogy a patinás angol istálló nem szerzett pontot.

Sam Michael elismerte, nagyon csalódottak a történtek miatt, ám abban bíznak, sikerül felállni a padlóról.

„Brutális hétvége volt ez a csapat számára” – mondta a gárda sportigazgatója a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva.

„Leköröztek minket az élcsapatok, szóval ez most az, amire fókuszálnunk kell. Még mindig fejlesztjük az autót, ami ugyan reagál ezekre a változtatásokra, csak nem olyan gyorsan, mint reméltük.”

„Úgy gondolom, a montreali kép valamivel sötétebbnek tűnik, mint amilyen, mivel az elmúlt pár versenyen sikerült fejlődnünk, és úgy gondolom, hogy Silverstone-ban is sokkal versenyképesebbek leszünk majd, mint Montrealban.”

A szakember elismerte, a kanadai fejlesztések egész egyszerűen nem működtek az MP4-28-as versenygépen, ám reméli, hogy a Brit Nagydíjon már jobban alakulnak a dolgok.

„Nem kérdés, hogy jobban beválnak majd, mint Montrealban. Sok dolgot kipróbálunk majd a silverstone-i edzéseken, és ezek remélhetőleg jobb teljesítményt sajtolnak ki az autóból. Az talán irreális, hogy nagy lépést teszünk majd meg az élmezőny felé, arra kell összpontosítanunk, hogy folyamatosan lépkedjünk előre.”

A McLaren rajongói közül sokan fejeket követelnek – többen úgy vélik, komoly átszervezésekre volna szükség azt követően, hogy a McLaren vakvágányra futott 2013-as autójával. Sam Michael szerint azonban erre semmi szükség nincs.

„Nagyon jó mérnökök és tervezők dolgoznak itt, akik a múltban már remek autókat építettek. Ők a legjobbak arra feladatra, hogy megoldják az autóval kapcsolatos problémákat, és, hogy a jövőben újra nagyon jó versenygéppel álljanak elő.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!