Friss hírek

Michael szerint Ralfnak ki kellene hagynia a jövő évet

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher azt tanácsolta öccsének, Ralf Schumachernek, hogy mielőtt még eldöntené, folytatni szeretné-e pályafutását a Forma-1-ben, vonuljon egy év pihenőre.

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher azt tanácsolta öccsének, Ralf Schumachernek, hogy mielőtt még eldöntené, folytatni szeretné-e pályafutását a Forma-1-ben, vonuljon egy év pihenőre.

A Toyota egykori versenyzője a héten kipróbálta a Force India egyik versenygépét a spanyolországi Jerezben, ám tesztnapja nem sikerült valami fényesen.

Ralf egyelőre még nem tudja, hol folytatja pályafutását a jövőben, ám bátyja, a hétszeres világbajnok Michael úgy gondolja, öccsének nem szabadna olyan csapathoz szerződnie, ahol esélye sincs a győzelemre.

Hirdetés
 

“Nem tudom, hogy mik a lehetőségei, de szerintem semmi esetre sem szabad olyan csapathoz szerződnie, ahol tisztában van vele, hogy csak az utolsó helyekért harcolhat. Nem látom értelmét annak, hogy a mezőny végén kullogjon, ahogy azt tette a héten Jerezben” – mondta Michael az idei év utolsó tesztprogramját követően.

“Véleményem szerint sokkal jobb megoldások is kínálkoznak számára. Mondtam neki, hogy rengeteg fantasztikus dolog van a Forma-1-en kívül is. De mint ahogy azt már mondtam is, nem tudom, milyen lehetőségei vannak. Vannak még üresen álló versenyzői ülések, így talán azokra kellene hajtania.”

Bár Schumacher igazán nem szeretne beleszólni Ralf döntésébe, mégis úgy érzi, öccse elég fiatal még ahhoz, hogy nyugodtan visszavonulhatna egy évre.

“Ha úgy érzi, nem esik vissza a teljesítménye a jövőben, akkor maradjon. Egy motivált, mindenre elszánt versenyző. Azonban ami engem illet, az én helyzetem teljesen más volt. Én már nem éreztem azt a motivációt, és ha ő is így érzi, akkor jobban teszi, ha kihagy egy évet. Elég fiatal még ahhoz, hogy pihenőre vonuljon, majd visszatérjen” – magyarázta a hétszeres világbajnok.

“A Barcelonában nyújtott teljesítményem jól bizonyítja, hogy nem lennék gondban, ha egy év kihagyás után vissza kellene térnem. Semmit nem vesztettem a sebességemből, és ez vele sem lenne másképp” – folytatta Michael, aki a jerezi tesztek után ismét megerősítette, nem szándékozik visszatérni a Forma-1-be.

“Nem, nem fontolgatom a visszatérésem. Amíg csak tesztelek és segítek a csapatnak a felkészülésben, addig nincs rajtam nyomás, és stressz. Ha viszont elgondolkodnék a visszatérésemen, akkor minden visszajönne. Nagyon élvezem a körözést, de éppen ezért a teszt nekem bőven elég” – tette hozzá Schumacher.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!