Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Mick Schumacher az érzelmek miatt ragaszkodik az ‘MSC’ rövidítéshez

A Haas versenyzője, Mick Schumacher elárulta, ő ragaszkodott ahhoz, hogy első Forma-1-es szezonjában az ’MSC’ rövidítéssel jelenleg meg neve a televízió képernyőjén – ahogy annak idején édesapja, Michael Schumacher esetében.

A tavalyi Forma-2-es bajnok idén debütál a Forma-1-ben, vezetéknevének első három karaktere alapján pedig az ’SCH’ rövidítést kellene kapnia a feliratokban.

Michael Schumacher annak idején pályafutása nagy részében azért az ’MSC’ rövidítéssel versenyzett, mert a mezőny tagja volt öccse, Ralf is – így e módon különböztették meg őket a közvetítések során.

A pénteken kezdődött előszezoni tesztek során pedig Mick Schumacher nevét is az ’MSC’ felirattal rövidítik – mostanra pedig kiderült, ehhez ő maga ragaszkodott.

„Én akartam az ’MSC’ rövidítést. Ez egy érzelmi kötelék” – árulta el a 21 esztendős versenyző.

„Szerintem nagyon örül mindenki, amikor a képernyőre pillantva újra látja az ’MSC’ rövidítést.”

Schumacher a pénteki napon 15 kört tett csak meg műszaki gondok miatt, szombaton viszont már 86 körig jutott Bahreinben, és ma délelőtt is szorgalmasan rója a köröket.

„Rengeteg új dolgot tanultam, ami nagy pozitívum” – mondta a tegnapi tesztnap után a német.

„Szombaton több mint 80 körig jutottam, ami a pénteki 15 körhöz képest nagy különbség. És ennek köszönhetően tényleg másképp látom az F1-et, illetve másképp tekintek a vezetésre is a pályán.”

„Nagyon élvezetes F1-es autót vezetni itt. Lenyűgöző, mennyire gyors. Nagyon várom már az idei szezont. Legszívesebben minden nap vezetnék! Még 8 napot le tudnék vezetni itt, hogy aztán rögtön kezdődjön a versenyhétvége!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!