Friss hírek

Mick Schumacher: Édesanyám biztos volt benne, hogy sikerülni fog

Mick Schumacher szerint egy kis időbe fog telni, mire felfogja, hogy jövőre a Forma-1-ben fog versenyezni a Haas színeiben – a család és az ő boldogsága is határtalan.

A Haas csapata tegnap jelentette be hivatalosan, hogy jövőre Mick Schumacher versenyez majd náluk Nikita Mazepin mellett. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia elárulta, ő sem sokkal a hivatalos bejelentés előtt tudta meg, hogy biztosan lehetőséget kap 2021-ben. 

„Ezt nem fogod fel rögtön” – mondta Schumacher, aki számára még mindig nem valóságos, hogy hamarosan az F1-ben fog versenyezni. „Ez természetesen hihetetlen érzés. Nem fogtam fel még 100 százalékosan. De örülök a közös munkának a Haasszal. Egyszerűen boldog vagyok, hogy nemsokára elkezdődik.”

Hirdetés
 

„A szocsi versenyhétvége után kaptuk a hírt, hogy jól néznek ki a dolgok. De még semmi nem volt tető alatt. Tudtuk, hogy jó irányba mennek a dolgok, majd igazából nem sokkal előbb tudtam meg, hogy a Forma-1-ben fogok versenyezni, mint ti. Ez természetesen óriási dolog. Ez az álmom, és hogy ez most beteljesedik, az hihetetlen.”

„A családom volt az első, akiket felhívtam. Természetesen velem örültek, várjuk a következő évet” – mondta Schumacher, aki édesanyja, Corinna reakciójára is kitért. „Tulajdonképpen őt kevésbé lepte meg, azt mondta, hogy biztos volt benne, hogy sikerülni fog. Mindig nagy támogatást kaptam tőle és az egész családomtól.”

A családhoz már-már Sabine Kehm, Michael Schumacher korábbi menedzsere is hozzátartozik, aki most Mick Schumacher pályafutása során is mellettük áll. 

Sabine a kezdetektől ott van. Nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen körben mit válaszolhatok és mit nem. Természetesen szuper része a csapatomnak. Örülök, hogy mellettem van.”

Schumacher elmondta, a reflektorfény gyakorlatilag végigkísérte az életét: „Így valamelyest hozzászoktam. Mindig különösen dolgoznom kellett ezen. De úgy gondolom, ami fontos, hogy az ember mellett ott a családja, ahol nyitottság van és ahol megbízunk egymásban, és a barátok, akik elmondják a véleményüket.”

„Ha az ember mindent egyedül próbál csinálni, akkor teljesen más perspektívából láthatja a dolgokat. Szerencsém van, hogy ilyen csodálatos emberek vannak körülöttem.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mick Schumacher: Édesanyám biztos volt benne, hogy sikerülni fog
Nyitott az F1-ben maradásra az Alfa Romeo, de csak Ferrari-motorral
Verstappen még nem gondol az újabb vb-címre, meg akarja nyerni a hátralévő versenyeket
Alguersuarinak a mai napig rémálmai vannak a Forma-1-es időszakról
Norris izgatottan várja már Piastri érkezését
Horner szerint elképesztő, hogy a Mercedes ekkora bakot lőtt 2022-es autójával

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!