Mick Schumacher: Hátborzongató lesz vezetni édesapám utolsó világbajnok autóját - F1VILÁG.HU

Mick Schumacher: Hátborzongató lesz vezetni édesapám utolsó világbajnok autóját

Édesapja, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher 2004-es versenyautójával körözhet hétvégén, Hockenheimben a jelenleg a Forma-2-es sorozatban szereplő Mick Schumacher.

A fiatal tehetség nem először vezet F1-es versenygépet, hiszen idén már a Ferrari és az Alfa Romeo autójával is tesztelhetett, sőt, néhány éve, Belgiumban édesapja 1994-es autóját is kipróbálhatta.

Mick Schumacher mégis arra számít, a hétvégi, hockenheimi körözgetés lesz a legkülönlegesebb, hiszen a Ferrari F2004-es modellje elképesztő módon dominált annak idején a Forma-1-ben.

„Szerettem volna néhány felkészülési kört futni vele, de sajnos várnom kell ezzel. Szombat délelőtt lesz egy üléspróba, de biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz” – mondta a Forma-1-es szereplésre pályázó Schumacher.

„Szeretnék köszönetet mondani az autó tulajdonosának és a Ferrarinak, hogy lehetőséget adnak erre. Mivel az F2004-es egy rendkívül domináns autó volt, hátborzongató lesz számomra, hogy milyen érzés is vezetni. Izgalmas élmény lesz a motorerő miatt is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy az akkori autók milyennek érződnek a versenypályán.”

Az F2004-essel szerezte Michael Schumacher hetedik, egyben utolsó világbajnoki címét, fiának viszont nincs sok emléke abból a szezonból, hiszen mindössze 5 éves volt.

„Nyilván tudom, mit ért el az F2004-essel, és hogy megnyerte a Német Nagydíjat abban az évben, de szerintem túl fiatal voltam még ahhoz, hogy felfogjam.”

„Láttam az összefoglalót, de be kell valljam, nem igazán vannak emlékeim. Én inkább az egymás elleni, kertben megvívott versenyeinkre emlékszem vissza!” 

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mick Schumacher: Hátborzongató lesz vezetni édesapám utolsó világbajnok autóját
Horner és felesége kéz a kézben érkeztek a bahreini paddockba
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!