Mick Schumacher kis híján versenyezhetett a Nürburgringen - F1VILÁG.HU

Mick Schumacher kis híján versenyezhetett a Nürburgringen

HIRDETÉS
Igazán érdekes információt osztott meg nemrég egy interjúban a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko: a szakember elárulta, kis híján Mick Schumacher is rajthoz állt a múlt hétvégi Eifel Nagydíjon!
SCHUMACHER Mick (ger), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, portrait during the Formula 1 Aramco Grosser Preis Der Eifel 2020, Eifel Grand Prix, from October 9 to 11, 2020 on the Nürburgring, in Nürburg, Germany - Photo Antonin Vincent / DPPI

Marko nemrég elárulta, már pénteken telefonon beszélt Nico Hülkenberggel, Alexander Albon koronavírus-tesztje ugyanis „bizonytalan” eredményt hozott. A thai versenyző második tesztje végül negatív lett, így versenyezhetett a Nürburgringen, ám hasonlóan járt az Alfa Romeo pilótája, Antonio Giovinazzi is.

„Ugyanaz történt Giovinazzival, mint Albonnal. Az első koronavírus-tesztje nem volt egyértelmű. Mick ezért majdnem debütált” – mondta Marko, aki egyébként dicsérte a fiatal németet, aki jelenleg élen áll a Forma-1-es sorozat pontversenyében.

„Ha a junior-kategóriákat nézzük, első évében mindig viszonylag szerényen kezdett, majd a második évében csúcsformába lendült, a Forma-3-ban és a Forma-2-ben is. Ha ilyen sikerek elérésére képes, akkor feltételezhető, hogy a Forma-1-ben is ugyanez lesz a helyzet.”

Ha pedig győztes alkat Mick Schumacher, akkor a Red Bull miért nem veti ki rá a hálóját?

„A mi feladatunk az, hogy lehetőséget adjunk versenyzőknek, vagy fiataloknak, hogy a csúcsra jussanak a segítségünkkel. Mint ismert, a motorsport nagyon költséges. Mick Schumacher esetében mindig teljesen világos volt, hogy a szükséges támogatás adott számára. Nincs ránk szüksége.”

Marko azt mondja, ő is úgy tudja, hogy Schumacher jövőre az Alfa Romeóval bemutatkozhat a Forma-1-ben.

„Mick Schumacher egész pályafutásában erre törekedett, kezdettől fogva tudta, hogy a Schumacher négy nagy teher. De eddig is bizonyított, a Forma-2-ben is az élen áll, és ha jól tudom, jövőre az Alfa Romeónál fog versenyezni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!