Friss hírek

Mick Schumi: Tudni fogom, mikor jön el az F1 ideje

Mick Schumacher nem szab magának határidőt arra vonatkozóan, hogy mikor is kell bemutatkoznia a Forma-1-ben. A német úgy érzi, az előzés számított idén a legfőbb erősségének.


Mick Schumacher nem szab magának határidőt arra vonatkozóan, hogy mikor is kell bemutatkoznia a Forma-1-ben. A német úgy érzi, az előzés számított idén a legfőbb erősségének.

A német versenyző 2017-ben már a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyében bizonyíthat, miután a Prema színeiben idén a német és az olasz Forma-4-ben is derekasan helytállt, mindkét szériában második lett ugyanis.

Hirdetés
 

A 17 esztendős tehetség elárulta, voltak nehézségek a 2016-os évad során, a legfőbb cél pedig az volt számára, hogy minél többet tanuljon.

„Egy új csapathoz kerültem, ami már önmagában is komoly kihívás volt, főleg két bajnokságban” – magyarázta a német tehetség a Bild című lapnak adott interjújában.

„Komoly tapasztalat volt. De rögtön beilleszkedtem a Prema csapatába. A szezon során pedig rengeteget tanultam. De persze mindig a győzelemre törekedtünk. A hibák is részét képezik a tanuási folyamatnak.”

Arra a kérdésre, hogy mi számított legfőbb erősségének idén, Schumacher kifejtette „Talán az előzés. A gokartban az ember jól megtanulja a páros küzdelmeket. Ez sokat segített.”

„A versenyzés számomra szórakozás. Ez nyilvánvalóan nagyban megkönnyíti a dolgomat. De professzionális szempontból egyre közelebb kerülök a Forma-1-hez, emiatt pedig a dolgok egyre nehezebbé válnak.”

Schumacher hozzátette, nincs határidő arra vonatkozóan, hogy mikor is kell bemutatkoznia az F1-ben, ahol édesapja pályafutása során 7 világbajnoki címet is szerzett.

„Én tudom majd meg először, amikor elérkezik a pillanat. Szeretnék Forma-1-es világbajnok lenni. Szerintem ez minden autóversenyző célja” – mondta határozottan a kis Schumacher.

Jó hír a magyar rajongóknak, hogy Mick Schumachert 2017-ben a Hungaroringen is láthatjuk majd versenyezni, hiszen a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnye Magyarországra is ellátogat. A széria versenyeit ráadásul a DIGI Sport jövőre is élőben közvetíti majd hazánkbank.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!