Miért bukott el az idei évben a Ferrari? - F1VILÁG.HU

Miért bukott el az idei évben a Ferrari?

HIRDETÉS

A Ferrari ügyvezető igazgatója, Jean Todt szerint csapata gyenge teljesítménye okolható azért, hogy versenyzői vélhetően nem fogják tudni bezsebelni az egyéni bajnoki címet az idei esztendőben.

A Ferrari ügyvezető igazgatója, Jean Todt szerint csapata gyenge teljesítménye okolható azért, hogy versenyzői vélhetően nem fogják tudni bezsebelni az egyéni bajnoki címet az idei esztendőben.

Felipe Massának már matematikai esélye sincs arra, hogy megnyerje a bajnokságot, míg csapattársának, Kimi Raikkönennek is csodára lenne szüksége ahhoz, hogy megverje a McLaren versenyzőit, és ő legyen az idei világbajnok.

A finn pilóta két futammal a szezon vége előtt 17 ponttal van lemaradva a listavezető Lewsi Hamilton mögött.

Raikkönen az idei évben eddig két alkalommal volt kénytelen mechanikai probléma miatt feladni a küzdelmet, míg brazil csapattársánál egyszer jött elő ilyen jellegű probléma, de az időmérőn sem kímélte a technika.

Ezzel ellentétben Hamilton eddig az összes idei versenyt befejezte, míg csapattársa, a bajnokság második helyén álló Alonso a múlt heti Japán Nagydíjon esett ki először az idei évben, mikor falnak csapta autóját.

“Ha nem zsebeljük be mindkét bajnoki címet, azt csakis a gyenge megbízhatóságunknak köszönhetjük” – mondta Todt a Ferrari hivatalos oldalán. “Elég csak megnézni a versenyeket: rengeteg értékes pontot vesztettünk, és itt gondolok Felipe problémáira Ausztráliában, Nagy Britanniában, Olaszországban, valamint azokra, melyek Kimivel történtek Barcelonában és a Nürburgringen. Ha ezeken a versenyeken pontokat szereztünk volna, akkor szerintem most nagyon közel lennénk az élen állókhoz.”

“Két remek versenyzőnk van, akik nagyon jól tudnak együtt dolgozni. Ez kiváló dolog, azonban nem csak rajtuk múlik a siker. Nekünk is mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a lehető legjobb technikával lássuk el őket, mert anélkül kevesek.”

“Bár sokan azt gondolták, hogy küszködni fogunk, miután több kulcsfigura elhagyta a csapatot, eddig 170 pontot szereztünk, hét alkalommal győztünk, nyolcszor végeztünk a pole pozícióban, tizenötödször nyertük meg a konstruktőrök versenyét, ötödször az elmúlt hét évben” – tette hozzá Todt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!