Friss hírek

Miért fogadta el az FIA Massa új sisakfestését?

Új szabályt vezetett be az FIA a sisakot érintő szabályokkal kapcsolatban: a pilóták egy szezonban, egyetlen versenyen megváltoztathatják a bukók kinézetét.


Új szabályt vezetett be az FIA a sisakot érintő szabályokkal kapcsolatban: a pilóták egy szezonban, egyetlen versenyen megváltoztathatják a bukók kinézetét.

A 2015-ös év elején vezették be azt az új szabályt, melynek értelmében a pilóták nem változtathatták meg a sisakjuk alapvető kinézetét – vagyis kisebb feliratok kerülhettek rá, azonban lényegi módosítások nem voltak megengedettek.

A sportszabályzat 9.1-es pontja kimondja: „Annak érdekében, hogy a versenyzők könnyen felismerhetőek legyenek amikor a pályán vannak, a bukósisakok alapvetően ugyanolyan festéssel kell, hogy megjelenjenek a bajnokság minden eseményén.”

Az „alapvetően” kifejezésbe belefértek kisebb módosítások, például egy új szponzori felirat. A hétvégi Monacói Nagydíjon azonban Felipe Massa és Valtteri Bottas is új sisakfestéssel jelent meg, amelyet a régi szabályok alapján az FIA elutasított volna.

„Az FIA megengedte” – nyilatkozott Massa. „Megengedték, hogy egy versenyző egy szezonban egyszer változtathasson. A sisakomat egy nagyon híres brazil művész készítette [Os Gemeos]. Ő graffitiket készít, és például az utakra fest. Nagyon-nagyon híres lett az egész világon, szóval festett egy sisakot nekem. Rajta van a fiam és a feleségem is, szóval ez egy nagyon különleges mű, amit meg fogok tartani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek