Miért kellett a Ferrarinak „megbocsátania” Leclercnek?

Ferrari team photo after Charles Leclerc win in Monza, Italy
Fotó: Italian Grand Prix
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke Charles Leclerc monzai F1-es győzelme után a „a mai nappal megbocsátunk” üzenetet adta át versenyzőjének a rádión – megkérdezték tőle, miért.

Leclerc remek teljesítményt nyújtva nyerte meg a Ferrari hazai közönsége előtt az Olasz Nagydíjat – a csapat igazán boldog lehetett, hiszen ez utoljára 2010-ben, Fernando Alonsónak sikerült a vörösök színeiben. 

A monacói pilóta nagyon boldog volt, amit a csapatrádión ki is fejezett – Binottótól azonban meglehetősen furcsa üzenetet hallhattunk: „Oggi sei perdonato”, vagyis „ma megbocsátunk”. 

„’Oggi sei perdonato.’ Ez azt jelenti, hogy bármi történt az elmúlt napokban, amiről beszéltünk – és ez olyasvalami, ami hármunk között marad –, legalább ma jó munkát végzett” – nyilatkozta a csapatfőnök az üzenetéről. 

„Ezzel azt akartam neki mondani, hogy legalább ma örülünk a munkának, amit végzett.”

Binotto azt nem árulta el, hogy pontosan miért kellett megbocsátaniuk Leclercnek, azonban az időmérőt követően Sebastian Vettel arra panaszkodott, hogy csapattársa nem teljesen azt csinálta, amiben megállapodtak a kvalifikáció előtt, vagyis nem adott neki szélárnyékot akkor, amikor kellett volna. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!