Friss hírek

Miért végződött biztonsági autó mögött az Olasz Nagydíj?

Megosztó végeredménnyel zárult a monzai Forma-1-es futam, aminek utolsó köreit a biztonsági autó mögött teljesítette a mezőny. Az FIA elárulta, miért nem sikerült újraindítani a versenyt.

Nézői szempontból kiábrándítóan ért véget a 2022-es Forma-1-es Olasz Nagydíj, ami Max Verstappen és Charles Leclerc végső összecsapása helyett egy hatkörös biztonsági autós fázissal ért véget. A futamot Verstappen vezette Leclerc előtt, amikor a 46. körben Daniel Ricciardo műszaki hiba miatt a pálya szélére húzódva leparkolt. A lerobbant McLaren eltávolítása túl lassan zajlott, így Verstappenék útját sárga zászlók övezték, miközben lassú tempóban becsorogtak a célba. A végeredmény nagy felhördülést okozott, amire az FIA egy közleménnyel reagált.

„Mindent megtettünk annak érdekében, hogy eltávolítsuk a 3-as számú autót és folytassuk a versenyzést, azonban a pályabírók nem voltak képesek üresbe tenni és a menekülőútra tolni az autót. Mivel számunkra a mentés biztonsága az elsődleges, az eset pedig egy piros zászlós megszakításhoz nem volt elég súlyos, így a verseny az FIA és a csapatok jóváhagyásával biztonsági autó mögött zárult” – magyarázták.

Hirdetés
 

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint lett volna elég idő a futam újraindítására, ha a biztonsági autó először nem a harmadik helyen álló George Russell elé hajt ki.

„Rossz autót vezettek fel, így mindenkit el kellett engedniük, hogy újra felzárkózzanak. Ki kell elemezni a részleteket, de szerintem bőven elég idő volt arra, hogy elengedjék őket egy olyan autó kimentése után, ami a pálya szélén parkolt le” – fogalmazott Horner az Olasz Nagydíj fiaskója után.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Miért végződött biztonsági autó mögött az Olasz Nagydíj?
Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni!
Verstappen inkább Japánban nyerné meg a világbajnoki címet
Hamilton sajnálja az F1-rajongókat Verstappen dominanciája miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!