Mika Häkkinen: Soha ne igyál, ha vezetsz!

Mika Häkkinen, kétszeres Forma 1-es világbajnok új szerepkörben tér vissza a Forma 1 világába: a mai napon a Johnnie Walker Felelősségteljes Alkoholfogyasztás nemzetközi nagyköveteként Mika Häkkinen nyitja meg az ittas vezetés elleni nyilvános rendezvényt, a Magyar Rendőrséggel és Közlekedésrendészettel közös szervezésben.

Mika Häkkinen, kétszeres Forma 1-es világbajnok új szerepkörben tér vissza a Forma 1 világába: a mai napon a Johnnie Walker Felelősségteljes Alkoholfogyasztás nemzetközi nagyköveteként Mika Häkkinen nyitja meg az ittas vezetés elleni nyilvános rendezvényt, a Magyar Rendőrséggel és Közlekedésrendészettel közös szervezésben.

“A bajnok tanácsa: Soha ne igyál, ha vezetsz” – szól Mika Häkkinen személyes üzenete, amellyel mindenkit meghív a Liszt Ferenc téren tartandó eseményre, ahol személyesen kötelezhetik el magukat a felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett.

A kampány a Diageo első számú whisky márkája, a Johnnie Walker globális akcióprogramjának keretében zajlik azzal a céllal, hogy a világon minél több embert buzdítson az ittas vezetés ellen és a fogyasztók hozzáállását a felelősségteljes alkoholfogyasztás irányába változtassa.
Mika Häkkinen azon erőssége, hogy mind önmagának, mind a környezetének ura maradjon, valamint tanácsa az önuralom megtartására – “Soha ne igyál, ha vezetsz” – a nagyközönséget már Latin-Amerikában, Kanadában, Ázsiában és Európa más országaiban is lelkesíteni és mozgósítani tudta hasonló kezdeményezések során.

Hirdetés
 

“Határozottan támogatjuk az ittas vezetés elleni állami kezdeményezéseket, és büszkék vagyunk arra, hogy Mika Häkkinennel, a Johnnie Walker Felelősségteljes Alkoholfogyasztás nemzetközi nagykövetével segíthetjük a Magyar Rendőrség és a Közlekedésrendészet erőfeszítéseit” – fejti ki Dan Radice, a Diageo regionális igazgatója. – A prémium kategóriájú italok vezető vállalataként meggyőződésünk, hogy nagy szerepet kell játszanunk abban, hogy fogyasztóink felelősségteljes alkoholfogyasztási szokásokat sajátítsanak el, valamint, hogy meghatározzuk a felelősségteljes alkoholfogyasztás népszerűsítésének irányelveit” .”

Az ittas vezetés Magyarországon még mindig az alkohollal összefüggő témakör kiemelt problémája, amely nagyon negatívan befolyásolja az ország közlekedés-biztonsági statisztikáját, hiszen a tavaly elvégzett 1 450 000 alkoholtesztből 42 163 volt pozitív. Bár a szigorú szabályozás következetes végrehajtással jár együtt, a számadatok csökkentése és az életek megmentése érdekében összehangolt erőfeszítéseket kell tenni. A legfontosabb ezek közül a hozzáállás megváltoztatása.

“Az ittas állapotban történő járművezetéssel szembeni fellépés Magyarországon is kiemelt jelentőséggel bír. Hazánkban a szeszesitaltól befolyásolt állapotban okozott balesetek száma sajnálatos módon évek óta igen magas. Az elmúlt évben a közúti balesetek 13,21 %-át (egészen pontosan 2,771 balesetet) ittas járművezetők okozták, azaz elmondható, hogy minden nyolcadik közlekedési baleset az ittas vezetésre vezethető vissza. Tavaly 154 ember életét követelte az ittas járművezetés” – mondta Dr. Bencze József Országos Rendőrfőkapitány.

A kampány célja, hogy a HAFRAC (Magyar Szövetség a Kulturált Alkoholfogyasztásért) erőfeszítéseit szélesebb körben megismertesse a közvéleménnyel, valamit hogy Magyarországon is meghonosodjon a “Kijelölt sofőr” modell. A szervezet által bevezetett Buli Sofőr program a jelenleg működő felelősségteljes alternatívák egyik példája. “A szeszesitalgyártóknak pozitív szerepet kell játszaniuk az alkohol káros hatásainak csökkentésében” – fogalmazott a Diageo partnerének és Magyarország legnagyobb italgyárának, a Zwack Unicum Nyrt.-nek a vezérigazgatója. Frank Odzuck hozzátette: “A hazai alkoholtartalmú italokat gyártó vállalatoknak a termékeik felelősségteljes marketingje mellett kell elkötelezniük magukat. Ez esetünkben azt jelenti, hogy egyfelől felelősségteljes alkoholfogyasztási szokásokat elősegítő szakmai kezdeményezéseket dolgozunk ki, másfelől a hatékony, hosszú távú programok és beavatkozások tekintetében igazi partnerek vagyunk”.

A Forma 1 körül tapasztalható nyilvánosságra és figyelemre való tekintettel a kezdeményezésre néhány nappal a Magyar Nagydíj előtt kerül sor. Minden érdeklődőt meghívunk a Liszt Ferenc térre, hogy csatlakozzon Mika Häkkinenhez és személyesen kötelezze el magát az ittas vezetés ellen. A Közlekedésrendészet országos szinten is mindent megtesz azért, hogy Mika Hakkinen személyes üzenetét mindenkinek átadja: “A felelősségteljes alkoholfogyasztás legegyszerűbb formájában azt jelenti, hogy mindenkinek felelősnek kell lennie saját maga és környezete biztonságáért – akár úgy, hogy szórakozás közben nem iszik alkoholt, ha még vezetnie kell, akár azzal, hogy egy barátját előre megkéri, hogy hazafelé vezessen. Talán egyszerűen hangzik, de sajnos még mindig van, aki nem utasítja el az ittas vezetést. Én viszont úgy döntöttem, hogy minden tőlem telhetőt megteszek, hogy az emberek hozzáállása megváltozzon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!