Friss hírek

Mikor döntenek Vettel utódjáról? Az Aston reagált

Megrázta az F1 világát Sebastian Vettel visszavonulással kapcsolatos bejelentése, ami után az Aston Martinnak alaposan át kell gondolnia a jövőképét. Számoltak a négyszeres világbajnokkal, így nehéz feladat vár rájuk.

A Magyar Nagydíj előtti csütörtökön robbant a hírbomba, miszerint Sebastian Vettel 16 szezon után év végén lezárja a Forma-1-es karrierjét. A száguldó cirkusz ezzel elbúcsúzik a valaha volt egyik legeredményesebb pilótájától, ami Vettel csapatát, az Aston Martint is érzékenyen érinti. Az istálló 2023-ban is számított volna a pilóta szolgálataira, így most alaposan át kell gondolnia, kit ültet majd a helyére. Ezzel kapcsolatban Mike Krack csapatfőnök nyilatkozott.

„Ez nyilván előnytelen a csapat számára, de ilyen az élet” – reagált Vettel bejelentésére. „Nyilván sok jelölt szóba jöhet, így megkezdődtek a spekulációk, de a találgatások helyett most Sebastiant kellene értékelnünk. Előbb az eredményeivel és az értékeivel kell foglalkoznunk, minden más a hétvége után kerül terítékre” – fogalmazott.

Hirdetés
 

Az Aston Martin tehát egyelőre nem tekint távolabb a Magyar Nagydíjnál, minden lehetőségét csak a nyári szünet kezdetével veszi számba. Eközben Krack abban bízik, Vettelnek megadatik a méltó búcsú a versenysorozattól.

„Még tíz közös verseny vár ránk, amelyekből a maximumot akarjuk kihozni” – tette hozzá.

Az Aston Martin hivatalosan egyetlen pilótával sem rendelkezik 2023-ra, de Lance Stroll bejelentésére tekinthetünk puszta formalitásként.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!