Milliárdokat követel Ricciardótól volt tanácsadója - F1VILÁG.HU

Milliárdokat követel Ricciardótól volt tanácsadója

HIRDETÉS
Több mint 10 millió fontot, azaz mintegy 3,5 milliárd forintot követel egykori tanácsadója a Renault Forma-1-es versenyzőjétől, Daniel Ricciardótól.
Daniel Ricciardo (AUS) Renault Sport F1 Team.
Formula One Testing, Day 3, Wednesday 20th February 2019. Barcelona, Spain.

Az ausztrál versenyző a tavalyi szezon végén hagyta ott korábbi munkaadóját, a Red Bull Racinget, és sokak meglepetésére 2 évre szóló szerződést írt alá a Renault Forma-1-es csapatával.

A Motorsport.com című internetes lap a minap cikkében arról számolt be, Ricciardo korábbi tanácsadója, Glenn Beavis azt állítja, „különféle összegeket” követel arra a szerződésre hivatkozva, amit az ausztrál versenyző aláírt a Renault-val.

Beavis Ricciardo évi 20 millió eurós alapfizetésének 20 százalékára tartana leginkább igényt, ám a szerződés egyéb elemeire is hivatkozik, melyekért szintén benyújtaná a számlát. Ezek között szerepel Ricciardo szuperlicencének, utcai autóhasználatának és fizioterapeutájának költsége is.

A lap megkereste Ricciardót is, aki rövid közleményben reagált: „Nincs alapja Glenn Beavis követelésének. Sajnálatos, hogy úgy döntött, a bíróságra viszi ezt a teljesen megalapozatlan követelést, és természetesen szándékomban áll megvédeni magam a jogi folyamatban.”

Beavis vállalata, a Sivana Sports International FZE azt állítja, hogy Ricciardo cége, a Whitedunes nem fizette ki azokat a pénzösszegeket, melyekben a felek megállapodtak.

A Whitedunes nevű vállalatot még 2013-ban azért hozták létre Ricciardóék, hogy a Forma-1-es versenyző kereskedelmi- és marketingjogait koordinálják annak révén. A vállalat képviselője maga Ricciardo, a szülei, illetve a család egy jó barátja, Joe Passione.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!