Milliárdokat követel Ricciardótól volt tanácsadója

Daniel Ricciardo (AUS) Renault Sport F1 Team. Formula One Testing, Day 3, Wednesday 20th February 2019. Barcelona, Spain.
Fotó: Renault
Több mint 10 millió fontot, azaz mintegy 3,5 milliárd forintot követel egykori tanácsadója a Renault Forma-1-es versenyzőjétől, Daniel Ricciardótól.

Az ausztrál versenyző a tavalyi szezon végén hagyta ott korábbi munkaadóját, a Red Bull Racinget, és sokak meglepetésére 2 évre szóló szerződést írt alá a Renault Forma-1-es csapatával.

A Motorsport.com című internetes lap a minap cikkében arról számolt be, Ricciardo korábbi tanácsadója, Glenn Beavis azt állítja, „különféle összegeket” követel arra a szerződésre hivatkozva, amit az ausztrál versenyző aláírt a Renault-val.

Beavis Ricciardo évi 20 millió eurós alapfizetésének 20 százalékára tartana leginkább igényt, ám a szerződés egyéb elemeire is hivatkozik, melyekért szintén benyújtaná a számlát. Ezek között szerepel Ricciardo szuperlicencének, utcai autóhasználatának és fizioterapeutájának költsége is.

A lap megkereste Ricciardót is, aki rövid közleményben reagált: „Nincs alapja Glenn Beavis követelésének. Sajnálatos, hogy úgy döntött, a bíróságra viszi ezt a teljesen megalapozatlan követelést, és természetesen szándékomban áll megvédeni magam a jogi folyamatban.”

Beavis vállalata, a Sivana Sports International FZE azt állítja, hogy Ricciardo cége, a Whitedunes nem fizette ki azokat a pénzösszegeket, melyekben a felek megállapodtak.

A Whitedunes nevű vállalatot még 2013-ban azért hozták létre Ricciardóék, hogy a Forma-1-es versenyző kereskedelmi- és marketingjogait koordinálják annak révén. A vállalat képviselője maga Ricciardo, a szülei, illetve a család egy jó barátja, Joe Passione.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései