Minden elemében megújul a Mercedes autója 2024-re - F1VILÁG.HU

Minden elemében megújul a Mercedes autója 2024-re

Szinte minden alkatrészében megújul a Mercedes Forma-1-es versenyautója a 2024-es idényre — a cél természetesen nem más, minthogy a német csapat újra a világbajnoki címért harcoljon a királykategóriában.

A második szezon ért véget múlt hétvégén az új technikai szabályok 2022-es bevezetése óta, és egyértelműen kijelenthető, a korábban domináló Mercedes igencsak nagy bakot lőtt azzal a koncepcióval, mellyel nekivágott az új érának. Nem véletlen, hogy a németek már az idei szezon legelején bejelentették, 2024-re teljesen átalakítják versenyautójukat, hogy mihamarabb visszatérjenek a győztesek útjára.

Most Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke beszélt arról, gyakorlatilag autójuk minden elemében megújul a következő szezonra.

„Változtatunk a koncepción. Teljesen eltávolodunk attól, ahogy kialakítottuk a kasztnit, a súlyelosztást, a légáramlást” — magyarázta az osztrák szakember. „Szó szerint majdhogynem minden komponens változik, mert csak így van esélyünk.”

„És persze most is elszúrhatjuk. Szóval bármi lehetséges aközött, hogy nem tudunk annyit fejlődni, mint várjuk, illetve aközött, hogy nagyot lépünk előre és az élen harcolunk majd.”

Arra a kérdésre, hogy optimizmus, vagy inkább pesszimizmus a jellemző csapaton belül azzal kapcsolatban, hogy az új autó elég ütőképes lesz ahhoz, hogy visszatérjenek az élre, Wolff így felelt: „Én soha életemben nem éreztem magam optimistának semmivel kapcsolatban sem. Talán szánalmasan hangzik, de ez megvédett engem az elvárások kezelése kapcsán, és hozzásegített ahhoz, hogy keményebben nyomjam.”

„Mert azt gondolom, soha nem lehetnek elég jók a dolgok. Ezért is ülünk itt keserédes érzésekkel. Megszereztük a 2. helyet a konstruktőri versenyben, de elbuktuk az 1. helyet.”

„Azt gondolom, el kell fogadnunk a dolgot, alázatosnak kell lennünk, és jó eredményként kell tekintenünk [az ezüstéremre]. Ugyanakkor viszont a Mount Everestet kell megmásznunk, hogy felzárkózzunk a Red Bullhoz. Nincs kétségem afelől, hogy a McLaren is ott lesz az elején jövőre, és talán az Aston Martin, illetve mások is.”

„Egyszerűen minden követ meg kell mozgatnunk Brixworth-ben és Brackley-ben. És bármennyire is nehéz is, hogy csak egy 2. helyre futotta, ez egyben egy nagyszerű lehetőség is arra, hogy visszavágjunk, és ismét ragyogjunk a csillagos márka égisze alatt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!