Minden idők legjobb mezőnye a jelenlegi az F1-ben - F1VILÁG.HU

Minden idők legjobb mezőnye a jelenlegi az F1-ben

HIRDETÉS

A Forma-1 háromszoros világbajnoka, Sir Jackie Stewart szerint minden idők legjobb mezőnye a jelenlegi, és Sebastian Vettel semmivel sem gyengébb, mint Jim Clark, Jack Brabham vagy Graham Hill volt.



A Forma-1 háromszoros világbajnoka, Sir Jackie Stewart úgy gondolja, hogy minden idők legjobb mezőnye a jelenlegi, és Sebastian Vettel semmivel sem gyengébb versenyző, mint Jim Clark, Jack Brabham vagy Graham Hill volt.

Kétség nem férhet hozzá, hogy az idei egy hihetetlenül izgalmas és szórakoztató szezon volt a Forma-1-ben, hiszen az utolsó versenyig még négy versenyző volt harcban a bajnoki címért, sőt az idény javarészében öten harcoltak a végső győzelemért.

„Véleményem szerint ez a valaha volt legjobb mezőny a Forma-1-ben” – mondta Stewart az Autosportnak. „A Red Bullnak egy nagyon jó autója volt az idei évben, de egészen az utolsó futamig négyen voltak harcban a vb-címért, és az idény javarészében ötesélyes volt a bajnokság.”

„Ott volt a Red Bull, a Ferrari és a McLaren, de a Renault is nagyon keményen hajtott, így azt lehet mondani, hogy ennél jobbat nem is kérhettünk volna. Egy hosszú szezon volt az idei, és csak az utolsó versenyen dőlt el a bajnoki cím sorsa. Nagyon szoros volt a küzdelem.”

Stewart 1969-ben, 1971-ben és 1973-ban nyerte meg a bajnoki címet a Forma-1-ben, azonban elmondta, hogy véleménye szerint az idei mezőny pontosan ugyanolyan erős, mint amiben neki kellett megküzdenie.

„Abszolút így gondolom” – folytatta. „Szerintem a versenyzők pontosan ugyanolyanok. Nem hiszem, hogy Sebastian Vettel bármiben is különbözne Jim Clarktól, Graham Hilltől, Jack Brabhamtól, vagy azoktól az emberektől, akik egynél több bajnoki címet szereztek.”

„Ezek a pilóták ugyanazok, mindegyik ugyanazt akarja, ugyanolyan elhivatottak, fókuszáltak és istenadta tehetségek. Szóval semmiben sem különböznek, de most bőven akad belőlük, és az egyes autók teljesítménye is kiegyensúlyozottabb, amitől izgalmasabbak a versenyek.”

„Én úgy látom, hogy 2010 éppen olyan jó volt, mint az 1960-as évek vége vagy az 1970-es évek eleje volt. 2010 egy kiváló év volt, de 2011 még jobb lesz, hiszen ugyanazok a versenyzők állnak majd egymással szemben, még nagyobb tapasztalattal.”

Hirdetés

Vettel, aki a sportág történetének eddigi legfiatalabb világbajnokává avanzsált, Stewart szerint még tovább fog fejlődni, azonban nem lesz egyszerű dolga, hiszen komoly ellenfeleket kell maga mögé utasítania, ha további bajnoki címeket szeretne szerezni a Forma-1-ben.

„Vettel egy fiatal versenyző. Még csak 23 éves. Emlékszem, mikor én voltam 23, és mondtam is neki, mikor találkoztam vele az Autosport Díjátadón, hogy én ilyen idősen kezdtem el versenyezni. Én akkor kezdtem, ő pedig már világbajnok 23 évesen” – magyarázta.

„Mark Webber 34 éves. Tudom azt, hogy mikor 34 éves voltam, egy sokkal jobb ember voltam, mint 23 évesen, így azt gondolom, hogy még nagyon sok van Sebastianban.”

„Webber még mindig ott van, és (Robert) Kubica egy napon világbajnok lesz. Aztán ott van Jenson (Button), aki mindenkinél simábban és tisztábban vezet, illetve Lewis (Hamilton), aki szintén a legjobbak közül való, nem beszélve (Fernando) Alonsóról.”

„Egy olyan mezőnyről beszélünk, amiben kivételes tehetségű és képességű versenyzők vannak, szóval biztosak lehetünk abban, hogy a következő szezonok is hihetetlenül izgalmasak lesznek a Forma-1-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!