Minden területen fejlődnie kell a Ferrarinak

Kimi Räikkönen szerint a Ferrari Forma-1-es csapatának minden területen fejlődnie kell, ha még idén szeretné utolérni a Mercedes alakulatát.


Kimi Räikkönen szerint a Ferrari Forma-1-es csapatának minden területen fejlődnie kell, ha még idén szeretné utolérni a Mercedes alakulatát.

Az olasz istálló a Kanadai Nagydíjat megelőzően felhasznált hármat a rendelkezésére álló tíz motorfejlesztési zsetonból, ennek köszönhetően pedig a versenyzők, valamint Maurizio Arrivabene szerint sikerült előrelépéseket tenni.

A montreali hétvége azonban nem a várakozásoknak megfelelően alakult a Scuderia számára: Räikkönen egy versenyen történt megpördülés miatt csak negyedik lett, Sebastian Vettel pedig a mezőny végéről volt kénytelen rajtolni, őt végül ötödikként intette le a kockás zászló.

„Azt gondolom, minden területen fejlődnünk kell” – mondta Kimi Räikkönen.

„Az autó valójában egész jó. Tavaly óta minden tekintetben fejlődtünk, de még bőven van tennivalónk. Nagy utat tettünk meg a tavalyi szezon óta, ez pedig megmutatkozik az eredményekben is, de még hosszú út vár ránk.”

A finn hozzátette, a kanadai pálya nem igazán feküdt a Ferrari autóinak, ennek ellenére azonban az elért eredmények közel sem katasztrofálisak.

„Meggyőződésem, hogy a pálya vonalvezetése az egyik legnehezebb számunkra a naptárban, de a legjobbat nyújtottuk. Folytatnunk kell a munkát ugyanúgy, ahogy eddig dolgoztunk, és biztos vagyok benne, hogy odaérünk – csupán időre van még szükségünk.”

„Nem ez volt a legjobb hétvége, de még így is a negyedik és ötödik helyeken értünk célba. Ez egyáltalán nem katasztrófa, viszont nyilván jobb eredményekre hajtunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!