Minden tervezett munkát elvégzett ma a Williams

Eredményes napot teljesítettek Barcelonában a Williams versenyzője, azt azonban sem Felipe Massa, sem Valtteri Bottas nem tudja még megmondani, pontosan hogy is állnak a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest.


Eredményes napot teljesítettek Barcelonában a Williams versenyzője, azt azonban sem Felipe Massa, sem Valtteri Bottas nem tudja még megmondani, pontosan hogy is állnak a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest.

Felipe Massa az első edzést a nyolcadik, a másodikat pedig a tizedik legjobb idővel zárta, elmondása szerint azonban elégedettek lehetnek, hiszen a mára tervezett programot sikerült maradéktalanul teljesíteni.

„Szokványos pénteki edzésnap volt, sikerül teljesítenünk a tervezett programot” – mondta a brazil.

„A gumik megértésére összpontosítottunk, valamint arra, hogy optimalizáljuk a teljesítményünket az időmérőre és a versenyre. A tesztekről már jól ismerjük ezt a pályát, de a körülmények teljesen mások voltak: nagy volt a szél és jóval melegebb is volt, ezáltal pedig a köridők is lassabbak lettek.”

„A Mercedes és a Ferrari még mindig nagyon erősnek tűnik, de még várnunk kell, hogy kiderüljön, pontosan hogy is állunk hozzájuk képest.”

Miután a pénteki nyitóedzésen Susie Wolff körözött helyette, a Williams másik versenyzője, Valtteri Bottas csak a délutáni tréningen ülhetett autóba. A finn mindazonáltal nem került nagy hátrányba, elmondása szerint ugyanis sikerült utolérnie magát a második edzésen.

„Miután kihagytam az első edzést, a második komolyabb jelentőséggel bírt, szóval örülök, hogy sikerült jó napot zárni és mindent elvégeztünk, amit a gumikkal, a beállításokkal és a fejlesztésekkel kapcsolatban terveztünk” – nyilatkozta az ifjú versenyző.

„Most át kell rágnunk magunkat az adatokon, de meggyőződésem, hogy van még mit kihozni ebből a csomagból az időmérőig. A teljesítményről, illetve arról, hogy hogy is állunk még túl korai volna bármit is mondani. Szeretnénk közelebb kerülni riválisainkhoz, a Mercedeshez és a Ferrarihoz.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!