Minden versenyen a győzelemért harcolna a Ferrari - F1VILÁG.HU

Minden versenyen a győzelemért harcolna a Ferrari

HIRDETÉS
A cél, hogy az autó teljesítménye láttán 2022-ben ismét büszkeséget érezzenek a Ferrari rajongói – fogalmazott a Mattia Binotto az F1-75-ös modell bemutatóján.
Charles Leclerc Carlos Sainz Ferrari Mattia Binotto

A Ferrari legutóbb a 2019-es Szingapúri Nagydíjon tudott győzelmet szerezni a Forma-1-ben, idén pedig mindenképp szeretnék maguk mögött hagyni ezt a rossz sorozatot. Az előző év végjátékában a csapat már több erőforrást és figyelmet fordíthatott az új szabályok szerint épülő autó fejlesztésére, mint a bajnoki címért harcoló Red Bull és Mercedes, így nem is csoda, hogy az ellenfelek látatlanban a Ferrarira tekintenek az egyik fő kihívóként 2022-re. Mattia Binotto csapatvezető is megerősítette az új modell bemutatójakor, hogy pontosan ezt szeretnék elérni.

„Azt kell mondanom, a szívünket és a lelkünket is beletettük ebbe az autóba. Büszke vagyok arra a temérdek munkára, amit a tervezésbe fektettünk” – mondta. „Most itt az idő, hogy megméressük magunkat az ellenfelekkel. Azt szeretném, hogy az F1-75 minden nagydíjon felvegye a kesztyűt az ellenfelekkel és a legjobb eredményért harcoljon. Felelősséggel tartozunk a vállalatunk és a partnereink felé, de mindenekelőtt azt kívánom, hogy az autónk úgy teljesítsen, hogy az ismét büszkévé tegye a Ferrari rajongóit.

Binotto az elmúlt évek sikertelenségében sem csak az árnyoldalt látja, szerinte az az időszak, amin a csapatnak keresztül kellett mennie, segített nekik eljutni a jelenlegi szintre, amit a nagyobb összetartás jellemez.

„Tudjuk, hogy magasak az elvárások, és hogy az elmúlt években az eredmények nem értek fel arra a szintre, mint ami a Ferrari nevétől elvárható. Még 2019-ben új irányba indultunk el a tervezéssel, és még ha meg is éltünk nehéz pillanatokat az út során, a csapatunk erősebbé és egységesebbé vált ezalatt. Ez az autó pedig tökéletes leképeződése a törekvéseinknek” – fogalmazott a csapatvezető.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!