Friss hírek

Minden versenyen szeretne pontokat szerezni a Haas

A parádés idénykezdet után mostantól minden versenyen a pontszerzést tűzi ki célul a Haas Forma-1-es csapata.


A parádés idénykezdet után mostantól minden versenyen a pontszerzést tűzi ki célul a Haas Forma-1-es csapata.

A királykategória mezőnyéhez idén csatlakozott amerikai istálló Romain Grosjean révén pontszerzéssel debütált Ausztráliában, a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon pedig a svájci-francia versenyző az ötödik – tehát ugyancsak pontszerző – pozícióban ért célba.

Günther Steiner csapatfőnök természetes nagyon elégedett az idénykezdettel, hiszen csapata jelenleg az ötödik helyet foglalja el a konstruktőri pontversenyben.

Bár a szakember további remek eredményeket vár, elmondása szerint a legjobb ötbe nehéz lesz ismét beverekedniük magukat.

„Azt hiszem, az ötödik hely egy kicsit nagy kérés. Szeretnénk minden versenyen pontot szerezni. Ez a célunk. Hogy sikerül-e, vagy sem, azt nem tudom” – mondta Steiner.

„Az autót már jól ismerjük, tudjuk, mire képes, és az első két versenyen mindenki láthatta a tempónkat. Szóval szerintem összejöhet a pontszerzés.”

„De eddig mindig csak egy autónk ért célba – ha tehát sikerülne mindkét versenygépünkkel eljutni a kockás zászlóig, akkor megduplázódnának az esélyek. Természetes, hogy megpróbálunk minden alkalommal pontokat szerezni, de az, hogy minden alkalommal ötödikek legyünk, egy kicsit mohó célkitűzés.”

Habár Bahreinben Grosjean kilencedik lett az időmérőn, így a szuperlágy gumikkal rajtolhatott a versenyen, Steiner elárulta, nem számítottak arra, hogy ilyen jó lesz majd a tempójuk.

„Nem számítottunk az ötödik helyre. Az időmérő után a pontszerzésben reménykedtünk. Én amondó vagyok, az autóversenyzés világában soha nem lehet számítani semmire. Az ember megpróbálja a maximumot nyújtani, hogy pontszerző legyen. De reggelente én várakozások nélkül ébredek. A pénteki és szombati edzések után úgy éreztük, hogy a pontszerzés összejöhet, szóval ez volt a célunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek