Mindhárom dobogóst beidézték az F1-es versenybírók - F1VILÁG.HU

Mindhárom dobogóst beidézték az F1-es versenybírók

HIRDETÉS
Mindhárom dobogóst, Charles Leclerc-t, Max Verstappent és Lewis Hamiltont is beidézték a Forma-1-es Osztrák Nagydíj versenybírói a vasárnapi versenyt követően, a gyanú szerint ugyanis megszegték a parc fermére vonatkozó szabályokat.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 10: Race winner Charles Leclerc of Monaco and Ferrari, Second placed Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Third placed Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes celebrate on the podium during the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 10, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által kiadott közlemény szerint a három versenyző a Nemzetközi Sportkódex 12.2.1.j pontját szegte meg, mely azon esetekre vonatkozóik, amikor a pilóták nem tartják magukat a hivatalos személyek utasításaihoz.

Úgy tudni, a dobogós helyeken végzők mindannyian megszegték az F1-es versenyigazgató utasításait, aki a szokásos versenyigazgatói jegyzetben kötötte ki, hogy a versenyzők fizioterapeutái nem léphetnek kapcsolatba velük a dobogós ceremónia végéig.

Niels Wittich versenyigazgató vasárnap reggel küldte ki legfrissebb tájékoztatóját, ebben azt írta, a csapat szerelőin, a hivatalos személyeken, és az FIA által előzetesen jóváhagyott televíziós stábokon és fotósokon kívül senki sem léphet be a kijelölt területre.

Bár szabályszegés történt Leclerc, Verstappen és Hamilton részéről, nem valószínű, hogy az FIA versenybírói komoly büntetést szabnak ki – jó eséllyel pénzbírságot kapnak a dobogósok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!