Friss hírek

Mindhárom dobogóst beidézték az F1-es versenybírók

Mindhárom dobogóst, Charles Leclerc-t, Max Verstappent és Lewis Hamiltont is beidézték a Forma-1-es Osztrák Nagydíj versenybírói a vasárnapi versenyt követően, a gyanú szerint ugyanis megszegték a parc fermére vonatkozó szabályokat.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által kiadott közlemény szerint a három versenyző a Nemzetközi Sportkódex 12.2.1.j pontját szegte meg, mely azon esetekre vonatkozóik, amikor a pilóták nem tartják magukat a hivatalos személyek utasításaihoz.

Úgy tudni, a dobogós helyeken végzők mindannyian megszegték az F1-es versenyigazgató utasításait, aki a szokásos versenyigazgatói jegyzetben kötötte ki, hogy a versenyzők fizioterapeutái nem léphetnek kapcsolatba velük a dobogós ceremónia végéig.

Hirdetés
 

Niels Wittich versenyigazgató vasárnap reggel küldte ki legfrissebb tájékoztatóját, ebben azt írta, a csapat szerelőin, a hivatalos személyeken, és az FIA által előzetesen jóváhagyott televíziós stábokon és fotósokon kívül senki sem léphet be a kijelölt területre.

Bár szabályszegés történt Leclerc, Verstappen és Hamilton részéről, nem valószínű, hogy az FIA versenybírói komoly büntetést szabnak ki – jó eséllyel pénzbírságot kapnak a dobogósok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!